Ramos: Még nem nyertünk semmit, nem engedhetünk ki

A játékosok közül Sergio Ramos és Courtois mondták el véleményüket a mérkőzés kapcsán.

Sergio Ramos

„Nem engedhetünk ki, hiszen még semmit sem nyertünk, fenn kell tartani az éhségünket, hogy megnyerjük a bajnokságot. Egy lépéssel közelebb vagyunk, de még mindig vannak pontok, amelyeket meg kell szereznünk. A sorsunk a saját kezünkben van a Villarreal ellen, mi pedig meg fogjuk próbáni megnyerni az összes hátralévő mérkőzésünket, ami az eredeti célunk is volt. Reméljük, hogy lesz okunk az ünneplésre. A csapat igazán megérdemli, hogy az élen álljon, az eredmények önmagukért beszélnek.” 

„Az ember akaratlanul is hibázik, az intenzitás pedig csökken, amikor előnyben vagyunk, és ahelyett, hogy törekednénk a harmadik gól megszerzésére, talán az eredményt próbáltuk meg tartani. Ha pedig nem koncentrálsz kilencven percen keresztül, senkit sem tudsz legyőzni. Ez el kell, hogy gondolkodtasson bennünket, és tanulnunk kell belőle a jövőre nézve. Bár nyertünk, vannak olyan hibák, amelyeket egyszerűen nem követhetünk el, például, hogy egy ilyen gólt kapunk, miután annyi mérkőzésen maradt érintetlen a hálónk.” 

Tempó és magas színvonal

„Minden csapat hibázik. Vannak tényezők, amelyeken dolgoznunk kell, hogy ne forduljanak elő ismét, de ez elkerülhetetlen. Felnézel az eredményjelzőre és látod, hogy vezetsz, ez a hiba. Ha ugyanazt a tempót tudnánk 90 percen keresztül tartani, megnyertük volna minden meccsünket, de ez képtelenség. Az elvárások magasan vannak, a mezőny pedig egyre kiegyenlítettebb.” 

Bajnokság

„Nagyszerű lenne elhódítani a bajnoki címet. Ez lenne a jutalma a kiegyensúlyozottságnak, az eltökéltségnek, és annak a munkának, amit egész évben befektettünk.”

„A leállás jót tett nekünk abban az értelemben, hogy tudtunk változtatni, és a hajrát igazán komolyan vettük. Jól felkészültünk ebben a két hónapban, amit otthon töltöttünk, amikor pedig visszatértünk, a bajnokság megnyerése lebegett célként a szemünk előtt, ezért jelenleg is harcban vagyunk. Remélhetőleg csütörtökön meg is tudjuk ezt ünnepelni.” 

Courtois

„Sokat elmond rólunk, hogy kilenc meccset nyertünk meg zsinórban, hiszen nem könnyű a Real Sociedad, az Athletic Bilbao, vagy az Espanyol vendégeként játszani. Ők komoly célokért harcoltak, ez sosem könnyű. Ma a Granada is mindent megtett, az első félidőben pedig jól játszottunk és szereztünk két gólt, a másodikat viszont nem kezdtük jól, és rögtön gólt kaptunk, de meg tudtunk szenvedni a sikerért, ez a legfontosabb. Nagyszerű győzelmet arattunk, remélem, hazai pályán pontot tudunk rakni a mondat végére.” 

Védés a 35. percben

„Tudván, hogy nem léphetek ki és szerezhetem meg a labdát, a magasságom és a reflexeim segítségével mutattam be ezt a fontos védést. Az első félidő elején is ki kellett öklöznöm egy veszélyes labdát, amit nem értem el teljesen, úgy gondolom, a csatár gólt szerezhetett volna abból a támadásból. Mindig segíteni próbálom a csapatot.” 

Zidane üzenete a második félidőben

„Elmondta nekünk, hogy birtokolnunk kell a labdát, és ki kell használnunk Asensio, valamint Rodrygo gyorsaságát, azonban a Granada benyomott minket, és nehézzé tette a mérkőzést számunkra. Nagy tapasztalatunk van, tudjuk, hogy nem lógathatjuk a fejünket. Koncentrálnunk kell, és a legjobbunkat kell nyújtanunk, mi pedig ezt megtettük, ezt pedig a védésemmel demonstráltuk, illetve egyéb, veszélyes szituációkat is jól kezeltünk a tizenhatosunkon belül. Csapatként tettünk meg mindent a második félidőben. Nem most futballoztunk a legjobban, de néha meg kell szenvedni a győzelemért.” 

Kilenc győzelem

„Sok ember úgy gondolja, megnyerünk minden mérkőzést csak azért, mert mi vagyunk a Real Madrid, de ez nem ilyen könnyű. Idegenben bármi megtörténhet, van néhány nehéz pálya. A spanyol bajnokságban sok a minőségi játékos, sok csapat játszik jó focit. A mérkőzések nehezek, nem mindig lehet nyerni, de mi ezt megtettük az utóbbi időben. Két döntőnk van még hátra, meg kell nyernünk őket.” 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…