Beszámoló: Granada – Real Madrid: Kétarcú meccsen kiharcolt győzelem

A Madrid Mendy és Benzema góljának köszönhetően múlta felül a Granada együttesét, így négy pontos előnnyel fordul rá a bajnoki véghajrára.

Sorozatban a kilencedik győzelem, négy pontos előny két fordulóval a LaLiga vége előtt. A Nuevo Los Cármenesben tett látogatás eredménye ez, köszönhetően két nagyszerű első félidős találatnak, amelyeket Ferland Mendy és Karim Benzema jegyez. A bajnoki listavezetőnek sikerült visszavernie a Granada erőfeszítéseit, miután a hazai együttes csökkentette hátrányát, így a blancók egy lépéssel közelebb kerültek a bajnoki címhez.

A madridiak remekül kezdte a mérkőzést, jól kezelték a hazaiak nyomását, tartották a labdát. A mérkőzés első lövése Iscótól érkezett, erre mindössze négy percet kellett várni. A 10. percben aztán jött Mendy óriási gólja. A francia szélső védő észrevett egy rést a hazaiak védelmi vonalán, amit elképesztő induló sebességének köszönhetően ki is használt. Ritmust váltott, elvitte a labdát a védők között, majd a rövid felsőbe bombázott.  Zinédine Zidane fiai még többet szerettek volna, így hamarosan kétgólosra duzzadt az előnyük. Isco sarokkal továbbított Modric felé a pálya közepén, a horvát Benzemát választotta, aki a bal oldalon lépett meg a védője mellől, majd jobb lábbal nagyszerűen tekert el a kapus mellett, így beállítva a 0-2-es eredményt a 16. percben.

Beszámoló

A Granadának is voltak lehetőségei az első félidőben. A legemlékezetesebb Domingos Duarte helyzete volt, akinek a fejesét Thibaut Courtois védeni tudta. De a hazaiaknak jól jött a szünet, így lehetőségük volt összeszedni magukat. A második félidőre nagy elánnal jöttek ki, az 50. percben Darwin Machisnak köszönhetően meg is szerezték a szépítő találatot. Ezután Isco próbálkozott a tizenhatos határáról, ám nem járt sikerrel. Mivel úgy tűnt, hogy a Granada még ki is egyenlíthet, Zidane változtatott a felálláson, és behozta Rodrygót és Asensiót, Isco és Valverde helyére. 

Miközben mindkét csapat próbált újabb helyzeteket kialakítani, elkezdtek mutatkozni a fáradtság jelei. A mérkőzés utolsó öt percében a Granada előtt adódott két egyenlítési lehetőség is. Először Antoñin kényszerítette nyújtózkodásra Courtoist, majd Azeez lőtte rá a kipattanót, de a lövést Ramos a gólvonalról hárította. A vendégek aztán kitartottak, nem engedték ki a három pontot a kezükből, így ideális esetben már az is megtörténhet, hogy csütörtökön bajnokot avatnak a spanyol bajnokságban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK