2020. December 4., Friday

Courtois-t 78 perc választja el a saját rekordjának beállításától

  • N. Kristóf Balázs
  • July 13, 2020, 2:16 p.m.
Az Alavés elleni összecsapás után már belátható közelségbe került az 535 perces rekordja is, amelyet még a 2013/2014-es idényben produkált a városi rivális együttesében.

Az Alavés elleni találkozó második percében Joselu és Lucas Pérez próbálkozásainak köszönhetően kétszer is komoly veszélyben volt a belga hálóőr kapott gól nélküli szériája, ám Courtois több remek védésnek köszönhetően zsinórban ötödik mérkőzésén is el tudta kerülni, hogy bevegyék a hálóját. Ezúttal mindezt úgy sikerült elérnie, hogy Dani Carvajal és Sergio Ramos sem volt a pályán.

„Boldog vagyok, hogy a csapatunkban tudhatjuk őt, szerintem jelenleg ő a világ legjobb kapusa. Továbbra is arra kell törekednünk, hogy az ellenfél ne tudjon betalálni ellenünk.” – mondta el Zidane az összecsapást követő sajtótájékoztatón.

32 találkozón mindösszesen 18 alkalommal tudták bevenni az ellenfelek Courtois kapuját, aminek köszönhetően idén a belga óriás a Zamora-díj legfőbb várományosa. Mérkőzésenként átlagosan 0.56 bekapott gól szerepel a neve mellett, ez a La Liga történelmében is a hatodik legjobb eredménynek számít.

Ha Courtois a Granada együttesének labdarúgói előtt is le tudja húzni a rolót, akkor valami olyasminek lehetünk a szemtanúi, amire utoljára a 2007/2008-as idényben volt csak példa Madridban. A belga hálóőr zsinórban hét összecsapáson sem kapna gólt, aminek köszönhetően már csak egy találkozóra kerülne Francisco Buyo és Santiago Cañizares rekordjától.

Courtois az Atlético ellen

Nagy esély van arra, hogy Thibaut Courtois hamarosan kétszeres spanyol bajnoknak mondhatja magát. A 2013/2014-es idényben az Atléticóval jött össze számára az első hely, míg idén a Real Madrid együttesében emelheti majd magasba a bajnoki serleget hat esztendő után. A kérdés már csak az, hogy vajon a már említett 2013/2014-es szezonhoz hasonlóan idén is a magáénak tudhatja-e majd a Zamora-díjat is a bajnoki trófea mellett. Kétségkívül ez egészen fantasztikus teljesítmény lenne.

Hat évvel ezelőtt az ellenfelek 34 találkozón 24 alkalommal tudták bevenni a kapuját, mindemellett pedig 20 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. A mostani idényből már csak három forduló maradt hátra, Courtois-t pedig 18 alkalommal tréfálták meg eddig a riválisok, míg 18 összecsapáson ő járt túl az ellenfelek eszén.

Az előző idényben még két hálóőr versengett a Real Madrid kapusposztjáért Keylor Navas és Thibaut Courtois személyében, vitatottan ugyan, de a küzdelemből végül a belga hálóőr került ki győztesen. A Spanyol Szuperkupa döntőjében pedig meg is hálálta ezt a bizalmat, éppen volt együttese, az Atlético Madrid ellen. Idén még három bevetés vár a blancókra: Courtois és a többiek a Granadához és a Leganés gárdájához látogatnak majd, míg hazai pályán fogadják a Villareal egyesületét.


Hozzászólások

Tabella