Zidane: Nem a pontokat számolgatjuk, hanem a Granadára koncentrálunk

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Real Madrid a Granada együtteséhez látogat. A hétfő este 10 órakor kezdődő mérkőzés előtt Zinédine Zidane állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzésről: „Ez az utolsó hét, három mérkőzést kell játszanunk. Egyértelműen ez a legnagyobb kihívás, hiszen ez már a szezon vége, de jelenleg ez a legfontosabb is. Minden csapatnak megvan a maga célja, mi pedig ismét jól akarunk teljesíteni, minden energiánkat ebbe fektetjük. Nem szabad az előttünk álló három találkozóra gondolnunk, csak a holnapi megpróbáltatásra készülünk.”

„Nem a pontokat számolgatjuk, hanem meccseket játszunk, és most a Granadára fókuszálunk. Csak a holnapi találkozóra gondolunk. Az a csapat nyeri a bajnokságot, amelyik a legtöbb pontot szerzi az idény végéig, ennyi az egész.”

Courtois: „A csapat mindig egyensúlyban van, védekezésben és támadásban. Tudjuk, hogy jók vagyunk és örülök Thibaut-nak és az egész csapatnak.  Az egyensúly azt jelenti, hogy jól csináljuk a dolgunkat. Ez a legfontosabb egy edző számára, hogy a csapata dolgozik, harcol és arra vágyik, hogy nagy dolgokat hajtson végre és meccseket nyerjen.”

Zidane

Hazard: „Készen áll. Az a legfontosabb, hogy a játékosok rendelkezésre álljanak, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok holnap.”

A szünet: „Ez a helyzet egy háromhónapos szünet után. Szerencsések vagyunk, hogy játszhatunk a szurkolókért és a játékosokért. A jelenlegi helyzet olya, amilyen, nekünk csak folytatni kell azt, amit eddig is csináltunk.”

Vélemények: „Nem foglalkozom velük. Mindig ugyanarról van szó. Mindenkinek megvan a maga véleménye, nekünk csak azt kell megmutatnunk, hogy minden edzésen és mérkőzésen mi vagyunk a legjobbak. Mindenki azt mond a Real Madridról, amit akar, de ez a legnagyobb klub a történelemben, és ez sosem fog megváltozni.”

„Minden sajtótájékoztatón ugyanarról van szó és mindenki elmondhatja a véleményét. Nem megyek bele ezekbe a dolgokba, mindenkit megillet a szólás szabadsága és az, hogy kimondja, amit gondol. Mi a pályán mutatjuk meg, hogy mit tudunk, keményen dolgozunk az edzéseken annak érdekében, hogy nagy dolgokat érjünk el. A játékosaim kemény munkájára figyelek minden nap. Ez az, ami engem érdekel.”

A csapat teljesítménye: „A célom mindig ugyanaz, a Granada elleni meccsen is. A pihenésről majd később lehet szó. Holnap egy nagyon nehéz találkozó vár ránk, és kizárólag erre koncentrálunk.”

Fizikai felkészülés: „Dupont egy kiváló szakember. Nagyon sok jó ember dolgozik ennél a klubnál. Ő egy új erőnléti edző, aki idén érkezett, és teljes mértékben megbízunk benne. Nagyon jól felkészíti a játékosokat.”

Mendy: „Nem lepett meg. Fiatal és tehetséges. Ezt a pályán is megmutatja. Nem hasonlíthatod össze Marcelóval. Marcelo Marcelo, Mendy pedig Mendy. Ő egy nagy jövő előtt álló futballista, ez számára a tökéletes hely. Mendy remekül érzi magát itt, a klubunkban.”
 
Célok: „A Granada elleni meccsre koncentrálunk. A célunk minden évben a LaLiga és a BL megnyerése, mindig harcolunk ezekért a trófeákért. De az energiáinkat most a holnapi meccsre összpontosítjuk. Nincs értelme a Granada meccs utáni időszakra gondolni.”

James: „Fontos játékos. Nektek is meglehet a saját véleményetek. Ma van a születésnapja, a legfontosabb, hogy gratuláljunk neki. Néhány játékos kevesebbet játszik, néhány többet, de nem fogok egyetlen játékost sem elhanyagolni. Mindenki fontos, mindenki hozzáteszi a magáét. Nem tudom, hogy utazni fog-e Granadába. Minden játékosomra számítok. Történhetnek dolgok, de én mindig minden játékosomra számítok.”

Nyomás a véghajrában: „Nem gondolom, hogy lenne plusz nyomás. Annyi van, amennyi minden mérkőzésen adott. Mi csak szeretünk játszani és edzeni. A legfontosabb most az, hogy a Granada elleni meccsre koncentráljunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…