Egytől egyig: Real Madrid – Alavés (2-0)

Káprázatos megoldások, majd a megszokott ívelgetés, végül pedig passzolgatás a középpályán. Nagyjából így lehetne összefoglalni az Alavés elleni találkozót. Nem volt ez rossz, az utóbbi pár mérkőzést figyelembe véve igazán jól játszottak a srácok, remek egyéni teljesítményeket láthattunk mind védekezésben, mind támadásban. A magabiztos teljesítmény eredménye újabb három pont, a zsinórban nyolcadik győzelmet pedig nem lehet és nem is kell megmagyarázni senkinek. Értékeltünk.

Csapatok

Real Madrid (7)

Lendületesen kezdte a mérkőzést a királyi gárda, már az első percekben sikerült helyzetet kialakítani, Modrić azonban nem tudta góllal befejezni az akciót. Ezt követően is remekül játszottak a fiúk, majd a vezetés megszerzése után lassítottak a tempón, és visszatértek a régi, „jól bevált” módszerhez: ki a szélre, majd egy beadás, és meglátjuk, mi lesz. A második játékrész elején ismét láthattunk gyors, egyérintős megoldásokat, egy remek akció végén pedig Asensio talált a hálóba. A második gól után ismét leült a játék, csendesen, szinte eseménytelenül pergett le az utolsó 20-30 perc. Kétségkívül jól játszott a csapat, teljesen megérdemelten gyűjtötték be a srácok a három pontot, de lehetne még ennél jobb is.

Real Madrid

Alavés (3)

Nem nehezítették meg a fővárosi együttes dolgát. Volt néhány komoly helyzetük, azonban ezeket sokkal inkább köszönhették a madridi védelem megingásainak, mint a saját támadójátékuknak. A vendégek a visszatérés óta mindössze egyetlen meccset tudtak megnyerni, ami lássuk be, nem elegendő ahhoz, hogy jövőre is az első osztályban szerepeljenek. Ugyan még éppen a kiesőzóna előtt vannak, de az utolsó három találkozójukon sokkal több kell ennél, ha nem akarnak a második vonalban szerepelni.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Karim Benzema (8.5)

A veterán támadó megmutatta, hogy miért választották a hónap játékosának. Fáradhatatlanul lépett vissza a labdákért, emellett rengetegszer mozgott ki a bal szélre, ezáltal helyet teremtve a társaknak. A jogosan megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette, a második félidő elején pedig nagyon önzetlen volt a kapu előtt. Kivette a részét az összjátékból, elképesztő munkát végzett, emellett kitűnően megértették egymást Rodrygóval, játéka a fiatal tehetség teljesítményén is javított. Csak így tovább, Karim!

Benzema

Thibaut Courtois (7)

Nem volt kifejezetten sok dolga a belga hálóőrnek, azonban azt a keveset is hibátlanul oldotta meg. Egy hosszú indítást számolt el csak, viszont azt is pillanatok alatt korrigálni tudta, ezen kívül remekül élt együtt a játékkal. Öröm látni, hogy mennyire biztosan mozog a kapuban.

Lucas Vázquez (4.5)

A csupaszív játékos ezúttal a jobbhátvéd szerepében tűnt fel, feladatát azonban nem sikerült maradéktalanul elvégeznie, egyértelműen lefelé lógott ki a csapatból. Az ő oldalán több veszélyes támadást is vezetett az Alavés, szerencsére azonban a társak kisegítették őt. A támadásokkal fellépett ugyan, de nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, beadásai pontatlanok voltak, tiszta ziccerét pedig csúnyán elrontotta.

Raphaël Varane (6.5)

Sergio Ramos távollétében az ő feladata volt a védelem irányítása, és nem vallott kudarcot a francia hátvéd. Spanyol kollégája nélkül korábban elég bizonytalannak tűnt, azonban most magabiztosan vette magára a vezér szerepét. Két labdaszerzése mellett a kulcspillanatokban sikerült blokkolnia az ellenfél próbálkozásait, ráadásul a támadásépítésekben is lehetett rá számítani.

Varane

Éder Militão (7)

A brazil bekk ezúttal Ramos helyén kapott lehetőséget, és egy-két megingást leszámítva jól is játszott. Rögtön a meccs elején hatalmasat mentett, később azonban csúnyán megverték egy az egy elleni szituációban a tizenhatoson belül. Ilyet nem engedhet meg magának, nem rajta múlt, hogy nem lett belőle gól. Ezt leszámítva stabil teljesítményt nyújtott, valami ehhez hasonlót várunk tőle a későbbiekben is.

Ferland Mendy (8)

Kiváló teljesítményt nyújtott a francia játékos, egyértelműen ő volt a védelem legjobbja, noha nem is a saját kapuja előtt alakított nagyot. A tőle már-már megszokott stabil védekezést ezúttal lendületes felfutásokkal fűszerezte, ennek következtében több veszélyes szituáció is kialakult az ellenfél térfelén, és ez vezetett a büntetőhöz is. Ha továbbra is így folytatja, a csapatnak nem kell aggódnia a balhátvéd posztját illetően.

Casemiro (5.5)

Védekezésben hozta a már megszokott formáját, a támadásokat azonban nem tudta kellőképpen segíteni a brazil tank, éppen ezért éreztem indokolatlannak a szerepeltetését. A labda túlnyomórészt (71%-ban) a hazaiak birtokában volt, így talán Isco játszatása több hasznot hozott volna, nem is beszélve arról, hogy jövő héten három meccset is játszanak a srácok, így Casemiróra is ráfért volna a pihenés.

Luka Modrić (7.5)

Lukita kifejezetten jól játszott, az első félidőben lényegében a pálya minden szegletén feltűnt. Akár labdaszerzésről, akár labdatartásról vagy előretörésről volt szó, Modrić mindenben egyaránt jól teljesített, ráadásul több alkalommal próbálkozott lövéssel is. A második játékrész közepére elfáradt, cseréje indokolt volt.

Modric

Toni Kroos (7)

Horvát kollégájával ellentétes utat járt be: az első félidőben kissé halovány teljesítményt nyújtott, a fordulás után azonban kezébe vette a karmesteri pálcát. Az ő keresztlabdái, meglátásai ma már a Real Madrid támadójátékának alapját képezik, ezt pedig ma is bizonyította, több alkalommal teremtett lehetőséget fordításaival. Ismét igyekezett a kaput is célba venni, kísérleteit azonban most nem koronázta találat.

Rodrygo (7.5)

Remekül mozgott a tehetséges támadó, többször is sikerült kiverekednie magát a védők gyűrűjéből, azonban hiányzott belőle az átütőerő. Az utolsó passzokat rendre elrontotta, és a lövéseit is hárította Roberto Jiménez. Nem szabad elfelejteni, hogy ő még mindig csak 19 éves, rengeteget fejlődhet még, idővel pedig jó döntéseket fog hozni ezekben a szituációkban is. Amennyiben folyamatosan játékelehetőséghez jut, néhány éven belül igazán nagy játékos válhat belőle.

Marco Asensio (6)

Most a jobb oldalon kapott szerepet, mégsem tudott igazán élni a lehetőséggel a fiatal spanyol. Az első félidőben a nevét is alig lehetett hallani, majd a második játékrészre felszívta magát, sokkal jobban játszott. Gólja mellett három kulcspasszt is kiosztott, ez Benzema mögött a második legjobb mutató. Cseréje érthető volt, valószínűleg még csak ennyi van benne, de ha így folytatja és visszanyeri sérülése előtti formáját, jövőre állandó kezdőjátékos lehet.

Cserejátékosok

Fede Valverde (4.5)

Luka Modrić helyére érkezett, de abszolút nem tudott semmit hozzátenni a játékhoz. Az utóbbi időben sokkal visszafogottabban játszik, és most is beleszürkült a mezőnybe. Az érkezésével lendületesebb, gyorsabb támadásokra számítottam, de most nem mutatta meg képességeit.

Vinícius Júnior (5)

A brazil tehetség Asensiót váltotta a szélen, de ő sem tudott új színt hozni a mérkőzésbe. Ismét megmutatta, hogy a gyorsaságára lehet építeni, a meccs utolsó perceiben pedig volt néhány szép megoldása, de… nem az igazi. Passzolás és kapuralövés terén is rengeteget kell még fejlődnie, talán jót tenne neki egy év kölcsön valamelyik középcsapatban.

Hazard

Eden Hazard (4)

Alig volt labdaérintése a sérülésből visszatérő támadónak, bár ez köszönhető annak is, hogy a meccsnek egy olyan szakaszában állt be, amikor már az eredmény tartása volt a cél. Sokat még nem várhattunk tőle, de jövő héten mindenképp szükség lesz rá, hiszen három találkozón is helyt kell állnia az együttesnek.

Isco (6)

Jól szállt be, a cserék közül egyedül ő tudott lendíteni a leülő mérkőzésen. Több jó meglátása, passza volt, gyönyörű tekerését pedig bravúrral hárította Roberto Jiménez. Az ilyen csapatok ellen talán érdemes lenne a kezdőbe nevezni, hiszen az ő képességeivel valószínűleg több helyzet alakulna ki az ellenfél kapuja előtt. Jövő héten minden bizonnyal több lehetőséget fog kapni, a kérdés már csak az, hogy él-e vele.

Brahim Díaz (-)

A hosszabbítás utolsó perceire érkezett a fiatal spanyol, ennyi idő alatt pedig nem meglepő módon nem tudta megmutatni, mit tud. Bízom benne, hogy később több lehetőséget kap majd.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (7)

Az eltiltások és sérülések következtében kissé szűkebb kerettel kellett dolgoznia a mesternek, viszont ez sem jelentett különösebb problémát. A kezdőre nem lehetett panaszkodni, egyedül Lucas Vázquez szerepeltetése rejtett kétségeket. Végre valahára sikerült elfelejteni a beadásokat, szép összjátékokat láthattunk, ez pedig a francia szakember érdemeit is dicséri. A felforgatott védelem stabil, megbízható teljesítményt nyújtott, ennek eredménye az újabb cleen sheet is. Casemiro játszatása kissé indokolatlan volt, a középpályán Isco vagy Valverde talán jobb teljesítményt nyújtott volna, ezen kívül a cserék sem hoztak változást a mérkőzésbe: ugyanolyan mederben csordogált tovább a találkozó. Összességében nem ez volt a legjobb mérkőzése a kispadon, de Zidane ebből is kihozta, amit lehetett, ennek jutalma pedig három pont lett.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK