Beszámoló: Real Madrid – Deportivo Alavés (2-0): Megvan a nyolcadik győzelem!

Benzema és Asensio góljainak köszönhetően múlta felül az Alavés együttesét a Real Madrid az Alfredo Di Stéfano Stadionban péntek este, ami nem csupán a sorozatban nyolcadik győzelem, de sorozatban az ötödik kapott gól nélküli meccs is volt a blancók számára.

A Real Madrid egyszerűen nem áll le. A LaLiga listavezetői ezúttal az Alavés együttesét múlták felül a Di Stéfanóban, hogy ezzel megszerezzék sorozatban nyolcadik győzelmüket, és visszaálllítsák a négypontos előnyüket, három mérkőzéssel a sorozat vége előtt. A Madrid góljait Karim Benzema és Marco Asensio szerezték, előbbi tizenegyesből, utóbbi pedig egy szemrevaló akció végén, a csapat pedig sorozatban ötödször kerülte el a bekapott gólt.

Ferland Mendy kezdett balhátvéd poszton, Lucas Vázquez a védelem jobb oldalán, a két játékos pedig már az első percben főszereplő volt, amikor is a Madrid megindította első támadását. Az akció Modric sikertelen lövésével végződött. Az Alavés válaszára nem kellett sokáig várni, Joselu fejelt kapufát, a kipattanó után pedig Varane tisztázott a gólvonalról. Úgy tűnt, hogy egy pörgős mérkőzést fogunk látni, a 10. perc után pedig ismét Mendy mutatta meg, hogy milyen fenyegetést jelent a bal szélen. Xami Navarro csak szabálytalanul tudta megállítani a büntetőterületen belül (a vonalon), a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit a VAR is megerősített.

Összefoglaló - Real Madrid - Alavés

12 perc után Toni Kroos próbálkozott, megpróbálta kilőni a hosszú felsőt, a 17. percben pedig Mendy beadását juttatta Camarasa kishíján a saját hálójába. A kékfehérek nem adták fel, Oliver Burke folyamatos veszélyt jelentett a védelem számára, többször tesztelte Thibaut Courtois figyelmét, de a belga hálója bevehetetlennek bizonyult. A szünet előtti utolsó helyzeteket Rodrygo és Benzema neve mellé írhattuk be.

A szünet után bírócsere vált szükségessé, mivel Gil Manzano bokája egy szerencsétlen mozdulat következtében megsérült. A Madrid aztán az 50. percben tovább növelte előnyét. Benzema és Asensio rohamozott a kapu felé, Roberto kapusnak pedig nem volt esélye kettejük összjátéka után. A találatot először lesnek minősítette a játékvezető a partjelző intése alapján, azonban a VAR segítségével később felülbírálta a döntést, és megadta a teljesen szabályos találatot.

A második gól a madridisták legjobb időszakát hozta el a mérkőzésen, a helyzetek futószalagon érkeztek, de sem Benzema, sem Lucas Vázquez, sem Rodrygo nem tudott túljárni Roberto eszén az 57., 64. és 75. percben. A védelem mindeközben remekül muzsikált, és a csapat közel áll ahhoz, hogy a klub történetének legkevesebb kapott góljával zárják az idényt (21 gól). Zidane még behozta Fede Valverdét, Viníciust, Iscót, Eden Hazard-t és Brahimot, hogy ezzel tegye teljessé az estét, a klub pedig egy mindent eldöntő hét elé néz a bajnokságban, hiszen ha a Barcelona a következő mérkőzésén nem nyer, akkor akár már hétfőn bajnok lehet a csapat.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…