Beharangozó: Real Madrid – Alavés: Cél a négypontos vezetés

Ma este a 35. forduló következik a Real Madrid számára, ellenfél a kiesés elől menekülő Alavés, helyszín az Estadio Alfredo Di Stéfano. Remélhetőleg zsinórban nyolcadik győzelmét is megszerzi a csapat, így visszaáll a négypontos előny a Barcelonával szemben.

A csapat mind a hét mérkőzését megnyerte, amiót újraindult a bajnokság. A győzelmek mellett kapott gól nélküli meccsekben is remek sorozatban van Zidane alakulata: ha ma este sem kap gólt Courtois, akkor ez egymás után már az ötödik ilyen találkozó lehet. A betonbiztos védekezés a Mallorca, az Espanyol, a Getafe és a Bilbao ellen is kulcsfontosságú eleme volt a három pont megszerzésének. Az újraindulás óta a Real Madrid házigazdaként fogadta az Éibar, a Valencia, a Mallorca és a Getafe csapatát. A mérleg: 4/4 győzelem, 9 rúgott és mindössze 1 kapott gól.

"Még négy találkozó van hátra, az Alavés elleni egy újabb döntő számunkra"hangsúlyozta Zidane a csütörtöki sajtótájékoztatóján. A francia mester azonban több játékosára sem számíthat ma este, hiszen Sergio Ramos és Carvajal sárga lapok miatti eltiltását tölti, Marcelo és Nacho még nem száz százalékosak, Jovic pedig házikaranténban van. A 22 fős keretbe viszont visszatért Hazard és Varane is.

Alavés: cél a túlélés
Az Alavés minden bizonnyal extra motivációval lép pályára, hiszen 3 pontra kerültek a kiesőhelytől. A 35 ponntal rendelkező baszk csapat ráadásul új edzővel érkezik Madridba, négy nappal ezelőtt Juan Ramón López Muñiz váltotta Asier Garitanót a kispadon. A két csapat korábbi mérkőzését a Real Madrid nyerte meg 1-2-re a Mendizorrozában.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK