Zidane: Jović egy remek játékos, számítunk rá a jövőben is

Péntek este az Alavés ellen lép pályára a Real Madrid a bajnokság 35. fordulójában. A mai edzés után Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyen beszélt egyebek mellett Hazard-ról, Jamesről, a védelemről és persze a mérkőzésről is.

A mérkőzésről
"Ismét egy nehéz mérkőzés következik, és nemcsak az ellenfelünk helyzete miatt, hanem mert egyik találkozó sem könnyű. Készen állunk rá, hogy megpróbáljuk folytatni, amit hét meccsel ezelőtt elkezdtünk. Nehéz lesz az Alavés ellen, de jól akarunk játszani és meg akarjuk szerezni a három pontot. Semmit sem nyertünk, mivel még négy mérkőzés hátravan. Ez egy újabb döntő lesz – bocsánat, hogy folyamatosan magamat ismétlem, én is unom már egy kicsit, de ez az igazság. Semmit sem nyertünk, ezért csapatként folytatjuk az elkezdett úton. Holnap ismét egy kemény meccs vár ránk. Nem fogunk arról beszélni, hogy mi fog történni. Annyit mondhatok csak, hogy holnap újra meccset kell játszanunk. Újabb nehéz találkozó, újabb döntő, amiből még négy hátravan."

Raphaël Varane
"Semmit sem fogunk kockáztatni. Varane teljesen felépült, és holnap ő is velünk lesz. Nem szeretek kockáztatni. Amikor egy játékos ütést kap, akkor a legjobb és legbiztonságosabb, ha két-három napot kihagy, hogy száz százalékosan térhessen vissza. Varane felépült, úgyhogy holnap rá is számíthatunk."

A menetrend
"Nincs választásunk, nem mi raktuk össze. Még négy nehéz meccsünk van hátra, eddig nagyon jól teljesítettünk, ugyanígy szeretnénk befejezni a szezont. Most csak a holnapi találkozóra fókuszálunk. Aztán utána foglalkozunk az azutáni meccsel. A menetrenden nem tudunk változtatni. Játszanunk és nyernünk kell."

Eden Hazard
"Kisebb fájdalmat érzett. Nem újult ki neki semmilyen korábbi sérülése, ezért is tudott ma már velünk edzeni. Újra és újra előjönnek neki ezek a kényelmetlenségek. Remélem, Hazard tud játszani a hátralévő mérkőzéseken és a Bajnokok Ligája meccsen is. De nálam sokkal okosabb emberek vannak a klubnál, akik sokkal jobban el tudják magyarázni, miről is van szó. Így én is könnyedén átlátom. A vizsgálat teljesen tiszta képet mutatott. Időnként előjönnek neki ezek a fájdalmak, főleg egy keményebb edzés vagy meccs után. De ezzel nincs probléma. Szeretné a csapatot segíteni, és csak ez számít. Holnap ő is velünk lesz."

Marco Asensio
"Asensio jól van. De, ahogy minden hosszú kihagyás után, úgy nála is óvatosnak kell maradnunk. Csak lépésről lépésre szabad haladni. Normálisan és rendszeresen edz, csak ennyit mondhatok. Mindig a következő találkozóra gondolunk, főleg most, hogy háromnaponta játszanunk kell. Nem szabad elsietni a dolgokat, főleg egy ilyen hosszú és súlyos sérülés után. Nagyon boldog és jó formában van."

Luka Jović
"Bízom benne, hogy hamarosan változnak a dolgok és visszatér közénk. Igaz, hogy nem örül a kialakult helyzetnek és a sérülése is nagyon bosszantotta őt. Ez azonban semmit sem változtat azon, hogy milyen játékos. Egy csatár, aki sok gólt szerez. Annak ellenére igaz ez, hogy eddig kevesebbet mutatott ebből. Még nagyon fiatal és számítunk rá a következő szezonban, mielőtt még találgatásba kezdenétek. Meglátjuk, mi történik a következő szezonban. Ebben az idényben több minden is hátráltatta őt, ezért nem tudta megmutatni, mire is képes. De ez nem változtat azon, hogy egy remek játékos."

Vinícius Jr. koronavírus-tesztje
"Az orvos azt mondta nekem, hogy a teszt nem működött megfelelően, ezért újra el kell végezni. Ma délután lesz eredménye. Nem lett pozitív a tesztje, egyszerűen nem működött. Néha előfordul az ilyen."

Hiányzók a védelemben
"Marcelónak volt egy kisebb sérülése, ezért nem edzett velünk ma délelőtt. Holnap még átesik egy teszten, aztán meglátjuk, hogy számíthatunk-e rá. Azt viszont most sem mondom el, hogy ki lesz a jobbhátvéd."

James Rodríguez
"Jól tudjátok, mi történt, mivel ezt legutóbb elmagyaráztam nektek. Ezeket a dolgokat egymással beszéljük meg, ezek a csapatot érintő, belső dolgok. Hamarosan látni fogjátok, kik lesznek a keretben, nem akarok erről beszélni. Minden játékos azért van itt, hogy eddzen és mindent beleadjon a győzelemért."

Lehetséges igazolások és szerződéshosszabbítások
"Ez egy nagyon jó kérdés. Egy dolgot tudok: attól tartok, most nem beszélhetek ezekről. Ez a klubra tartozik. De említettetek négy játékost is, akivel folyamatban vannak a tárgyalások. Ez azonban a klubra és a játékosokra tartozik."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…