2020. August 11., Tuesday

VIDEÓ - 19 éve érkezett a klubhoz Zidane

  • DG
  • July 9, 2020, 2:20 p.m.
Zidane és a Real Madrid kapcsolata 2001. július 9-én kezdődött, azóta már nemcsak játékosként, de edzőként is klublegenda vált belőle.

Pontosan 19 évvel ezelőtt mutatták be Zinédine Zidane-t a Real Madrid játékosaként. Azóta nagyon emlékezetes képpé vált, amint Zidane Florentino Pérez és Alfredo Di Stéfano mellett áll és fogják az 5-ös számú mezét. Egy igazán sikeres út vette akkor kezdetét, melyet a klub 9. BL-trófeájának elhódítása koronázott meg.

Zidane játékosként 2001 és 2006 között viselte a Real Madrid mezét. Ezalatt 227 alkalommal lépett pályára és 49 gólt szerzett - a legemlékezetesebb minden bizonnyal a Leverkusen elleni kapáslövése a 2002-es Bajnokok Ligája döntőben. Elegancia és a csodálatos technika, így írható le röviden a játéka, mellyel elkápráztatta a Santiago Bernabéu közönségét. A Kilencedik mellett Zidane nyert egy Interkontinentális Kupát, egy Európai-szuperkupát, egy bajnoki címet és két Spanyol Szuperkupát.

Játékosként elkezdte, edzőként folytatta

Zidane játékosként egy korszakalkotó zseni volt, aki letörölhetetlen nyomott hagyott a klub történelmében. Most pedig edzőként folytatja ugyanezt: zsinórban háromszor emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeát, emellett nyert egy bajnoki címet, két Klubvilágbajnokságot, két Európai-szuperkupát és két Spanyol Szuperkupát is a csapattal. 


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): DG

Hozzászólások

Tabella