Véghajrá előtti esélylatolgatások

A Real Madrid egy újabb nagy lépéssel került közelebb a bajnoki cím elhódításához, miután a hétvége folyamán sikerült 1-0-s győzelmet aratniuk az Athletic Bilbao ellen, akiket a királyiak egyik legszívósabb ellenfelének jósoltak. Ennek örömére ebben a cikknek alaposan végig vesszük a hátralévő - ahogy a játékosok és Zidane mondaná - „döntők” ellenfeleit, és ez alapján próbáljuk megsaccolni, hogy mennyire reális a bajnoki címet már-már magunkénak érezni.

Deportivo Alavés

A következő fordulóban a Deportivo Alavés látogat majd az Estadio Alfredo di Stéfanóba, a Real Madrid átmeneti otthonába. A baszk együttes számára majdhogynem a lehető legrosszabb forgatókönyv alapján zajlik a szezon hajrá. A visszatérést követően lejátszott 7 mérkőzésükből csupán 1-et tudtak megnyerni (a szintén nem túl jó formának örvendő Real Sociedad ellen), az összes többin pont nélkül maradtak, így visszacsúsztak a 15. helyre, ugyanannyi ponttal állva, mint a 16. Celta Vigo és az utolsó bentmaradást jelentő, 17. helyet birtokló Eibar. Ennek tükrében nem csoda, hogy a legutóbbi fordulót követően menesztették a csapat padjáról Asier Garitanót, és kinevezték a helyére Juan Muñizt, aki több mint 1 év kihagyást követően kapott újra állást labdarugó csapat padján.

realmadrid-alavés20200708

Tovább csökkenti az Alavés esélyeit, hogy az eddig összeszedett 35 pontjukból mindösszesen 9-et szereztek idegenben, amivel csak az idegenbeli mérlegeket figyelembe véve az utolsó előtti helyen tanyáznának. Sebezhető védelmük már 51 gólt engedett ellenfeleiknek (csupán 3 csapat rendelkezik ennél rosszabb mutatóval), ami egy Real Madrid kaliberű csapat ellen nem túl kecsegtető előjel. Ugyan a kiesés ellen harcoló csapatoknál mindig benne van a pakliban, hogy felszívják magukat és kiharcolnak egy bravúros eredményt, az Alavés 6 pontos előnye a kieső helyen álló Mallorcával szemben még elég megnyugtató lehet, hogy ne egy élet-halál meccsnek titulálják a péntekit, így meglepne egy esetleges pontrablás.

Előző összecsapás eredménye: Deportivo Alavés 1-2 Real Madrid

Real Madrid esélye a győzelemre: 89%

Granada

A Deportivo Alavés elleni mérkőzést követően Granadába utazik a csapat, ahol már egy fokkal komolyabb mérkőzésre kell majd számítaniuk. Ugyan az elmúlt 8 év 13 meccse alatt mindösszesen egyszer tudták meglepni a déliek a fővárosiakat, és csupán négyszer tudtak 1 gólon belül maradni, a Granada mindenképpen esélyes az idei szezon meglepetéscsapatának címére, így nem lehet őket félvállról venni. Annak ellenére, hogy a Transfermarkt adatai szerint értékben csak az utolsó előtti helyen áll az együttes, jelenleg a tabellán a 10. pozíciót foglalják el, és köszönik szépen, jól vannak. Az újrakezdést követő 7 meccsükből csupán kettőn nem sikerült számukra a pontszerzés (a Villarreal és meglepetésre az Eibar ellen). 13 győzelmük, 13 vereségük és a Real Madridéval megegyező, 8 döntetlenükből kiolvasható, hogy nem egy döntetlenekre játszó csapatról van szó.

real _madrid-granada20200708

Akár még előkelőbb helyen is lehetnének, ha jobban szerepelnének, amikor arra kerül a sor, hogy nekik kéne dominálni a mérkőzést egy-egy kisebb csapat ellen (utolsó előtti Leganés ellen 0-0, 17. Eibar ellen 1-0-s vereség). A másik oldalról viszont a nagy csapatok dolgát egész idény során megnehezítették nagyszerű védelmüknek köszönhetően, azonban a tavaszi szezon során az első 5 csapat ellen játszott mérkőzésükön gólképtelenek maradtak (Villarreal, Barcelona, Atlético Madrid ellen 1-0-s, Sevilla ellen 2-0-s vereség). Szenvedős meccsre számítok, amin 1 gól könnyen jelentheti majd a 3 pontot mindkét fél számára.

Előző összecsapás eredménye: Real Madrid 4-2 Granada

Real Madrid esélye a győzelemre: 76%

Villarreal

A Madridiak hátralévő ellenfelei közül papíron mindenképpen a Villarreal tűnik a legrágósabb falatnak. Az újraindult szezonban, a Barcelona elleni vereségig csupán 2 pontot vesztettek (Sevilla ellen 2-2-es döntetlen). Az élmezőny csapatai közül magasan ők kapták a legtöbb gólt (44). Sikereik kulcsa tehát a támadójátékuk, amely idén a Barcelonáé (78) és a Real Madridé (62) mögött a harmadik legtermékenyebbnek bizonyul 54 találatukkal. Ennek a szekciónak az élén, az átlagosan minden második meccsén gólt szerző Gerard Moreno áll, aki a góllövőlista előkelő, harmadik pozícióját foglalja el 16 góljával. Egy veszélyes támadónál már csak egy jó formában lévő veszélyes támadó a rémisztőbb, márpedig Moreno igen jó formának örvendhet az elmúlt időszakban. Csapatának legutóbbi 5 találatából 4-et ő szerzett, 1-et pedig asszisztált a 28 esztendős spanyol.

villarreal-realmadrid0708

Moreno mellet Santi Cazorlára sem árt majd odafigyelniük Ramoséknak, aki 8 góljával (még ha abból 6-ot büntetőből is szerzett) és ugyancsak 8 gólpasszával már-már régi önmagát idézi. A Barcelona elleni mérkőzésen javarészt gyors ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni, ebből adódóan vélhetően a Real Madridnak is hasónlóra kell majd felkészülnie. A sárga tengeralattjáró is pontokra kiéhezve fog pályára lépni, mivel a Getafe, a Real Sociedad és a Valencia együttesével is komoly harcot vívnak az Európa-liga-indulást jelentő helyért, továbbá még a Bajnokok Ligája-kvalifikációtól is csupán 6 ponttal vannak lemaradva, így egy jó iramú, kemény párharcra számíthatunk.

Előző összecsapás eredménye: Villarreal 2-2 Real Madrid

Real Madrid esélye a győzelemre: 64%

Leganés

A jelenleg utolsó előtti helyen bukdácsoló, madridi székhelyű Leganés együttese lesz a Real Madrid ellenfele az utolsó fordulóban. A lehető legkézenfekvőbb helyszín a blancóknak a szezon zárására, hiszen még csak messzire sem kell majd utazniuk. A kézenfekvőséget tovább indokolja, hogy az utolsó fordulóhoz érve már minden bizonnyal biztos kiesőként kell tekinteni a már most is nehéz helyzetben lévő klubra, illetve pont ellenük érte el a Real Madrid az idei szezon eddigi legnagyobb arányú győzelmét.

realmadrid-leganés0708

Ugyan a védelmük egész jónak mondható a körülöttük helyet foglaló csapatokéhoz képest, a támadó szekciójuk a liga leggyengébbjének bizonyult mindösszesen 25 találattal, amelyből a Real Madridtól két szezonnyi kölcsönét töltő, és egyben 9 góljával a leggólerősebb játékosuk, Óscar Rodríguez sérülés miatt idén már nem fog pályára lépni. Az, hogy rajta kívül még egy játékos sem tudott 1, azaz egyetlen gólnál sem többet szerezni a csapatban, kellően visszaadja a gödör, vagy inkább árok mélységét, amibe a Leganés Óscar kiválásával került.

Előző összecsapás eredménye: Real Madrid 5-0 Leganés 

Real Madrid esélye a győzelemre: 96%

Összegzés

Ezek alapján, ha meg kéne tippelnem azt, hogy mekkora esélye van a Real Madridnak a szezon végén elnyerni a bajnoki címet, azt mondanám, hogy 50%. Vagy sikerül, vagy nem. Viccet félretéve, ha a legnehezebb forgatókönyvet vesszük alapul, tehát azt, hogy a bajnokság hátralévő részében a Barcelona minden meccsét behúzza, még akkor is beleférne 1 esetleges vereség 3 győzelem mellett, vagy ha egyik napról a másikra elfelejtenék a fiúk, hogy a világ legjobb csapatában játszanak, és csak a két kiesőjelölt csapatot lennének képesek legyőzni, a Granada és a Villarreal ellen még akkor is elég egy-egy döntetlen az első hely megtartásáért. Egy szó, mint száz, ha a játékosok nem szeretnek matekozni (márpedig jónéhányunk szívének épsége érdekében remélem, hogy így van), muszáj lesz a maradék 12 pontból minimum 8-at begyűjteni, és akkor a Barcelona teljesítményétől függetlenül lenne meg a bajnoki cím.

Forrás: Penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…