A Real Madrid a VAR-ral és a VAR nélkül is négy ponttal vezetné a bajnokságot

Az írásból kiderül, hogy a VAR bevezetése nélkül is a Real Madrid vezetné a La Liga idei kiírását 77 ponttal, míg a Barcelona szintén második lenne 73 ponttal.

A VAR nincs hatással a Real Madrid első helyére
Ebben az idényben öt alkalommal avatkozott közbe a rendszer úgy, hogy a blancók számára kedvező döntést hozott. Ezek közül két alkalommal változott döntetlen állás győzelemre, viszont két beavatkozásnak köszönhetően vereség lett a meccs vége. A VAR háromszor hozott a Barcelona számára kedvező ítéletet, azonban csupán egy alkalommal ért ez az egy pont helyett hármat. Hétszer az ellenfeleknek kedvezett a végső bírói ítélet, ezek során pedig csak egyetlen alkalommal lettek két ponttal szegényebbek a katalánok. Az így megszerzett és ebukott pontok alapján látható tehát, hogy a mérleg teljesen kiegyensúlyozott.

VAR a La Ligában

Mindemellett a Barcelona még jobban is járt a VAR bevezetésével
Nem csak az aktuális idény alapján lehet azonban megítélni a videóbíró ténykedését. Az előző kiírásban a királyi gárda egyaránt négy pontot nyert, illetve vesztett el a rendszer döntéseinek következtében. A katalánok pontszámára ezzel ellentétben egyáltalán nem volt hatással a VAR. Mindösszesen két alkalommal ítélt ellenük a videóbíró, míg hatszor pedig számukra kedvező ítélet született. A Real Madrid tavalyi találkozói közül tíz meccsen is az ellenfél számára kedvezett a VAR, egyedül a Rayo Vallecano együttesét sújtott csak ennél többször az akkori kiírásban a rendszer. A videóbíró ténykedésének köszönhetően négyszer született a blancókat támogató döntés, ennél kevesebbszer csak a Leganés és a Valladolid gárdája járt jól a 2018/2019-es kiírásban.

VAR a La Ligában
Az aktuális kiírás állása bal oldalon, VAR nélküli állás a jobb oldalon.

VAR a La Ligában
Az előző idény állása bal oldalon, VAR nélküli állás a jobb oldalon.

Mindent egybevetve tehát megállapítható az, hogy a két spanyol óriás közül egyikük sem járt volna rosszabbul vagy jobban, ha videóbíró nélkül zajlott volna le a spanyol bajnokság utolsó két idénye.

A Real Madrid és a Barcelona mérkőzésein hozott végeredményt befolyásoló videóbíró döntések a 2019/2020-as idényben
Villareal 2-2 Real Madrid (VAR nélkül 1-2)
Gerard Moreno gólját először visszafújták les miatt, majd végül a videóbíró döntésének köszönhetően megadták azt.

Real Madrid 0-0 Betis (VAR nélkül 1-0)
A videóbíró szerint Hazard nem megengedett területen tartózkodott, így a blancók találatát érvénytelenítették.

Real Madrid 2-1 Sevilla (VAR nélkül 2-2)
Luuk de Jong szabálytalanságát kiszúrva a videóbíró nem adta meg a sevillai gólt.

Barcelona 2-1 Getafe (VAR nélkül 2-2)
A VAR szerint Umtitit csak nem megengedett eszközökkel tudták szerelni, így végül Nyom találata nem került be a jegyzőkönyvbe.

Barcelona 2-2 Atlético (VAR nélkül 2-1)
Diego Costa még kihagyta a büntetőjét, azonban a videóbíró szerint Ter Stegen elmozdult a vonalról, így a madridi alakulat megismételhette a tizenegyest. Saúl már nem hibázott.

Athletic 0-1 Real Madrid (VAR nélkül 0-0)
Gil Manzano szabálytalannak találta Dani García belépőjét, így González González a büntetőpontra mutatott. Ramos pedig szokásához híven ismét betalált az ellenfél kapujába.

Ramos gólja az Athletic ellen

Real Madrid 1-0 Espanyol (VAR nélkül 0-0)
Mateu Lahoz szerint Asensio lesen tartózkodott az akció befejezésekor, azonban a VAR javított, a Real Madrid pedig győzedelmeskedett.

Real Madrid 1-2 Levante (VAR nélkül 2-1)
Cuadra Fernández szerint Varane a tizenhatoson belül kezezett, így a valenciai alakulat büntetőt rúghatott. A másik oldalon Asensio szerzett gólt, azonban a találatát ezúttal les miatt érvénytelenítették.

Levante 1-2 Real Madrid (VAR nélkül 1-1)
Iglesias Villanueva hosszas videózás után úgy ítélte meg, hogy már a büntetőterületen ért Bardi kezéhez a labda, így Benzema végezhetett el egy büntetőt, amit annak rendje és módja szerint értékesíteni is tudott.

Rayo 1-0 Real Madrid (VAR nélkül 0-0)
Ismét egy tizenegyes döntött. Vallejo szabálytalankodását követően González Fuertes a büntetőpontra mutatott, Embarba pedig megnyerte az összecsapást a Rayónak.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…