Karanka: Ha valaki képes fordítani a City ellen, az a Real Madrid

A Real Madrid korábbi játékosa és segédedzője, Aitor Karanka adott interjút a napokban, melyben beszélt többek között a Real Madridról is.

Gondolom sok meccset néz, és követi a LaLiga történéseit is. Mit gondol az Athletic Bilbao – Real Madrid mérkőzésről, ahol korábbi csapatai találkoztak egymással.
Kár, hogy a San Mamés üres volt. Ez a pályán is érezhető. A Real Madrid ismét megbízható játékot hoz, a zárlat feloldása óta nem veszítettek meccset. A Bilbao is visszatért a normális szintre. Kár, hogy a Király-kupa döntőjét nem rendezik meg. De az Athletic kiváló idényt tudhat maga mögött, az utolsó pillanatig küzdenek az európai indulást érő helyért.

Karanka

Megérti a bírói döntések körüli vitákat?
Úgy gondolom, hogy végül mindig ugyanaz van, VAR-ral vagy VAR nélkül. Én is azok közé tartozom, akik úgy gondolják, hogy hosszú távon többet fog hozzáadni, mint amennyit elvesz, de mindennek megvan a folyamata. Emellett ez értelmezés kérdése is. Az idény során vannak, akik az elején, vannak akik a végén panaszkodnak, de ami egyértelmű, az az, hogy akik megnyerik a bajnokságot, akik kvalifikálják magukat a BL-be, akik kiesnek, azok mind a saját teljesítményüknek köszönhetik az eredményüket, nem pedig a bíróknak.

Gondolja, hogy ezek a viták aláássák a Real Madrid remek teljesítményét?
Úgy gondolom, hogy ez megint a szokásos történet. Ha a Real Madrid nyer, akkor mindig a bírókról beszélnek. Én jobban preferálom, hogy a hétmeccses veretlenségi sorozatról beszéljünk, és arról, hogy sokkal megbízhatóbbak mint a liga többi csapata. Ezért vannak ott a tabellán, ahol.

Ön szerint mik ennek a Real Madridnak az erősségei?
Az, hogy csodálatos formában tértek vissza a szünetről, három-négy hónappal azután, hogy a Manchester City elleni meccsen komoly gondjaik voltak. Zidane ismét varázsolt. Az olyan játékosok, mint Ramos, Benzema vagy Courtois újra a legjobbjukat nyújtják. Ha megvan a keretben a minőség és a mélység, mint most a Real Madridnál, akkor normális, hogy ilyen dolgok történnek.

Gondolja, hogy a Real Madrid képes lehet fordítani a Manchester City ellen a BL-ben?
Persze. Ha néhány hónappal ezelőtt kérdeztek volna meg, a Bernabéuban lejátszott meccset követően, akkor lettek volna kétségeim. De úgy gondolom, hogy a Real Madrid most remekül teljesít. Zidane zseniális módon ismét megtalálta a megfelelő receptet a csapatjátékra, ráadásul Manchesterben nem ugyanolyan közönség nélkül játszani, mint közönséggel. Ha van csapat, amelyik képes fordítani, az a Real Madrid.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…