Zidane: Nagyon fárasztanak már a bírókkal kapcsolatos kérdések

A francia mester a Bilbao elleni győzelem után.

„Ez a csapat ennyire megbízható. Erről szól ez az egész. Amit mutatunk, az az erő és az egyensúly. Ha elveszítjük a labdát, mind védekezünk, és ez nagyon jól megy az elmúlt időszakban. Egy kis szikra hiányzott támadásban, és még javulhatunk, ezt is fogjuk tenni. A legfontosabb most az, hogy védekezésben nagyon erősek vagyunk, amit ma ismét megmutattunk.”

„Csak arra kell gondolnunk, amit mi teszünk. Nem hallgathatunk a kívülről érkező hangokra, mivel a LaLiga a végsőkig nyitott lesz, ahogy mindig az. Azokra a meccsekre koncentrálunk, amelyek előttünk állnak. Most gratulálnunk kell a játékosainknak azért, amit véghez vittek, mivel hét meccsből hetet nyertek. De még semmit nem nyertünk meg.”

Zidane

„Nagyon fáraszt, hogy mindig ugyanarról beszélnek. Azt sugallják, hogy a bíróknak köszönhetően nyerünk meccseket, pedig ez nem igaz. Ott vagyunk a pályán, harcolunk, és mindenkinek tisztelnie kell a Real Madridot, a játékosokat. Ez nem fog változni. Harcoltunk, ahogy mindig, a bíró pedig megvizsgálta a helyzetet, majd tizenegyest ítélt, mivel az volt.”

„A célunk az, hogy megmaradjon a maximális koncentráció, és úgy játsszunk tovább, ahogy eddig tettük. Sergióval és Marcelóval sem beszéltem a két esetről. Ők a munkájukat végzik, ezt pedig nektek tiszteletben kell tartanotok. Folytatni fogjuk, amit csinálunk. A futballra koncentrálunk, semmi másra.”

„Ramos és Cristiano is megbízható tizenegyesrúgó. Sergio a végrehajtás specialistája, edzések után gyakran marad gyakorolni.”

„Büszke vagyok az elvégzett munkánkra. Nem egyszerű sorozatban hét meccset nyerni. Elől volt egy kis problémánk, de nem panaszkodhatunk, mivel nyertünk. A legfontosabb az, hogy a védekezésünk kiválónak tűnik. Tudjuk, hogy ha jól védekezünk, akkor lesznek lehetőségeink elől. Az előző meccsen Carvajal harcolt ki büntetőt, most Marcelo. Ez is jól mutatja, hogy a szélső védőink kiveszik a részüket a támadásokból.”

„Egy kicsit mindenre hatással van az, hogy háromnaponta meccsünk van, de fizikálisan biztos, hogy meglesz ennek a böjtje. A következő héten pénteken fogunk játszani, de aztán három meccsünk lesz egy héten belül a befejezésig. Ez nem csak nekünk probléma, mindegyik csapat attól, hogy helyzeteket alakítson ki. Fontos az erőnlét, de legalább mind ugyanabban a csónakban evezünk, minden csapat számára nehéz ez a helyzet. Például nagy a különbség az első és az utolsó 20 perc játékában.”

„Militão nem játszott sokat mostanában. Nagyszerű teljesítményt nyújtott ma, a minap pedig kiválóan szállt be a Getafe elleni meccsen is. Elégedett vagyok vele. Minden játékosom koncentrál, ha pedig játszaniuk kell, akkor próbálkoznak és a legjobbjukat nyújtják. Ő is ezt tette ma.”

„James személyes okokra hivatkozva kérte, hogy távol maradhasson. Ezek a dolgok köztünk maradnak. Kérdezhettek róla, én válaszolok, de többet nem szeretnék róla beszélni. Ami Bale-t illeti, meg kellett hoznom döntéseket, ő pedig az elmúlt két meccsen nem játszott. 25 játékosom van, mindenkivel dolgoznom kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…