2020. October 25., Sunday

Ramos: Nem a bíróknak kell gratulálnunk azért, mert elsők vagyunk

  • Gy. András
  • July 5, 2020, 5:54 p.m.
A kapitány és Valverde a Bilbao elleni győzelem után.

Ramos:

A győzelem: „Ez hihetetlenül fontos három pont. Tudtuk, hogy ez lesz az egyik legfontosabb mérkőzés, ami hátravan a bajnoki hajrából. Bilbaóban mindig olyan ellenféllel találjuk szembe magunkat, amelyik nagyon szereti megnehezíteni a dolgunkat. 11 döntő várt minket a folytatás után, lépésről lépésre kellett haladnunk, és meg kellett próbálnunk három pontot szerezni minden egyes meccsen.”

Három pont: „Újra megmutattuk, hogy fizikálisan nagyszerű formában vagyunk, a csapat készen állt. Szerencsére a saját kezünkben van a sorsunk, és meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Az első perctől kezdve látható volt a győzelem iránti vágy, de nem lehet minden meccset 3-0-ra nyerni. Ez is egy döntő volt.”

Ramos

Mentalitás: „A lezárás után is azt mondtuk, hogy az a csapat fogja megteremteni a különbséget a bajnokságban, amelyik a legkevesebb hibát követi el, amelyik a legtöbbször kerüli el a bekapott gólt. Mondhatjuk, hogy védekezésben remek formában vagyunk, ez pedig megadja az egyensúlyt a csapatnak, és motiválja a támadóinkat. Amikor dicsérjük a csapatot, akkor azokra is gondolnunk kell, akik védekeznek, nem csak azokra, akik a gólokat szerzik.”

Bírók: „Nem a bíróknak köszönhetően fogjuk megnyerni a bajnokságot, de nem is miattuk fogjuk elveszíteni. Bárki, aki hibázott, és nem olyan eredményeket ért el, amilyeneket szeretett volna, nézzen körbe a saját háza táján, és hibáztassa a saját játékosait. Nem a bíróknak kell gratulálnunk azért, mert a Real Madrid az első helyen van.”

Mentális erő a büntetőknél: „Csak a három pont megszerzése jár a fejemben a büntetőrúgásoknál. Jól érzem magam ezekben a pillanatokban, amikor nagy a bizonytalanság és a feszültség. Szerintem én vagyok a megfelelő ember a felelősségvállalásra, az eredmények pedig magukért beszélnek. Továbbra is én fogom lőni őket, ha pedig ezzel hozzájárulhatok a csapat győzelméhez, az csak még jobb.”

„Az egyéni statisztikák igazából másodlagosak, de fontosak. Nem számít, hogy ki lövi a gólt, a legfontosabb a bajnokság megnyerése, és az arra való törekvés. Fontos, hogy mindig megszerezzük a három pontot, és a tabella élén maradjunk. Az egyéni díjak kielégítőek, de ha ezekre vágynék, akkor teniszezőnek mentem volna.”

Kérdéses helyzet: „Igaz, hogy ráléptem Raúl lábára, de mögöttem volt, és nem láttam őt. Ez nem egy kritikus pillanat, a labda nem volt gólhelyzetben, nem gondolom, hogy érdemes erről többet beszélni.”

Valverde:
„Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk. Ez a csapat minden labdáért keményen megharcol, mintha ez lenne az utolsó esélyük. Nagyon jó érzés, hogy megvan a három pont. Az első félidőben nem tudtuk, hogy miként reagáljunk arra, amit csinálnak, vagyis arra, hogy a lepattanókat mindig ők szerezték meg. Ezen javítanunk kellett, és a második félidőre ezt is tettük. Az edző elmondta, hogy mit javítsunk ki, és hogy játszunk feljebb.”

Real Madrid

„Az utolsó szakaszba erősen, boldogan és motiváltan kell érkeznünk. A szurkolóink támogatásával úgy, hogy ők nem lehetnek velünk. De az üzeneteik nagy motivációt jelentenek nekünk, köszönjük nekik a bíztatást. Ha megnyerjük ezt a trófeát, azt értük tesszük.”

„Mi, középpályások próbáljuk segíteni a védőket, kivesszük a részünket a védekező munkából. Én személy szerint nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkámmal.”


Hozzászólások

Tabella