Beharangozó: Athletic Bilbao – Real Madrid: Előre a hetedik győzelemért!

Vasárnap délután kettő órakor a Real Madrid az Athletic Bilbao vendégeként lép pályára a spanyol bajnokság 34. fordulójában. A blancók célja egyértelmű: tovább növelni az előnyt a Barcelonával szemben.

A bajnoki fordulók sűrűn, gyors egymás utánban jönnek. Zinédine Zidane együttese alig örülhetett a Getafe elleni létfontosságú győzelemnek, máris itt egy újabb kemény összecsapás. A San Mamésben nem lehet más célja a csapatnak, mint növelni előnyét a tabella élén, így helyezve nyomást az őt üldöző Barcelonára.

A hét előző meccsén a királyi gárda eddigi legjobb sorozatát hozta a most futó idényben, megszerezve zsinórban a hatodik győzelmet. Remélhetőleg a széria nem szakad meg az európai porondért küzdő Bilbao ellen sem, a házigazda három győzelmet, két döntetlent és egy vereséget könyvelhetett el az újrakezdés óta.

Karim Benzema

Az ellenfél állította nehézségek ellenére a Real Madrid a Bilbao elleni utolsó kilenc összecsapása alkalmával veretlen tudott maradni. Ezeken a találkozókon Benzema bizonyult kulcsszereplőnek, a francia támadó már 11 alkalommal zörgette meg a baszkok hálóját. Karim természetesen most is tagja a 23 fős keretnek.

Döntők

„Egy újabb nehéz összecsapás áll előttünk, de készen állunk” – mondta Zidane mérkőzés előtti interjújában. A blancók továbbra is kupadöntőkként kezelik a hátralévő bajnoki meccseket. A bilbaói utat követően a királyi gárda az Alavés, a Granada, a Villareal és a Leganés együttesével találkozik még, a cél természetesen mindegyik esetben a győzelem, és ezáltal a bajnoki cím megszerzése.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…