Zidane: Hazard nem érezte jól magát, nem kockáztatunk

Vasárnap délután két órakor a Real Madrid az Athletic Bilbao együttesével csap össze a spanyol bajnokság 34. fordulójában. A találkozó előtt Zinédine Zidane állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzésről: „Egy újabb nehéz meccs áll előttünk. A San Mamés minden csapat számára kihívást jelent és mi is így készülünk. Nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk és készen is állunk erre. Néhány találkozó van már csak hátra és háromnaponta játszunk, így mindenre koncentrálnunk kell: a regenerációra, az erőnlétre és arra, hogy mit csinálunk az edzéseken… minden apróság számít. Jól vagyunk és élvezem a mindennapos munkát a játékosaimmal. Tudjuk, hogy egy kemény összecsapás vár ránk és minden energiánkat a holnapi meccsre tartogatjuk. A LaLiga egy kemény bajnokság és a végsőkig ez lesz a helyzet. Jó úton haladunk, de még nincs vége. Öt mérkőzésünk van még és igyekszünk továbbra is így teljesíteni.”

Hazard: „Az elmúlt napokban nem érezte olyan jól magát és nem akartunk kockáztatni, elsősorban pedig ő nem akar vállalni semmilyen rizikót. Reméljük, hogy nem valami komoly dologról van szó és a bajnokság vége előtt visszatérhet hozzánk. Bízom benne, hogy hamar felépül. Az állandó munka során bármilyen ütközés okozhat ilyesmit. Tudjuk, hogy kapott egy nagyot és ennyi az egész. Együttműködünk az orvosokkal és a fizioterapeutákkal, ilyen téren igazán tehetséges emberek állnak rendelkezésünkre. Egy sima ütközésről van szó, napok kérdése az egész.”

Összhang a belga klasszissal: „Számomra az a legrosszabb, ha egy játékos nem léphet pályára és nem végezheti a munkáját egy sérülés miatt. Sokan dolgoznak azért, hogy segítsék a labdarúgókat. Ez az első éve itt és szeretné segíteni a csapatot, ha pedig a partvonalon kívülre kerül, nem boldog. Nem gondolnám, hogy félne egy újabb sérüléstől. Nem akar mást, csak ismét a pályán lenni. Ez neki is és nekünk is rossz, hiszen szeretnénk, ha 100%-os állapotban lenne és ő sem szeretne további problémákat. Remélem, hogy hamar túlesik ezen.”

Eden Hazard

Benzema: „Úgy látom, jó formában van, mentálisan is rendben van és a holnapi összecsapásra fókuszál.”

Nyomás: „A Real Madridnál állandó a nyomás, azonban ez jó, mert ez teszi naggyá a klubot. Most edzőként érzem át ezt, de játékosként is megismertem az érzést. Viszont ez a nyomás segít abban, hogy különleges dolgokat érj el.”

Courtois: „Bizonyította, hogy milyen kiváló hálóőr. Mindenkinek megvan a maga véleménye arról, hogy ki a legjobb. Nekünk itt van Courtois és elégedettek vagyunk vele. A mutatói elképesztőek. Örülök neki, mert mindannyian kiállunk a csapat mellett és ő a mi kapusunk.”

Kezdési időpontok: „Nem tudom, hogy befolyásolnak-e valamit vagy sem. Tegnap és ma kicsit később edzettünk, közelebb a holnapi meccs kezdésének időpontjához. Számunkra ez nem jelent semmit. Meglátjuk majd, hogyan teljesítünk, de arra koncentrálunk, hogy holnap délután kettőkor pályára lépünk.”

Játékosok: „Elmondhatom, hogy ebben az egészben a játékosok a legfontosabbak. Mindannyian számítunk, mindenkinek megvan a szerepe. Ők azok, akik küzdenek, akik edzenek… mindig a közösség a legfontosabb.”

Karim Benzema

Militão: „Csak idén csatlakozott hozzánk és azon dolgozik, hogy a Ramos és Varane szintjére emelkedjen. Keményen edz, jól akar teljesíteni és holnap is lehetőséget fog kapni. Elégedett vagyok vele, mert ő fontos a jelenben is, de a jövő embereként is számítunk rá.”

Az eufória elkerülése: „A játékosok is tudják, hogy a szezon hosszú, kemény és kihívásokkal teli. Amit a korlátozások alatt tettek, azt mutatja, hogy a pályán akarnak lenni. Nincs semmilyen eufória, mert nem nyertünk még semmit. Minden a kemény munkáról, az elhivatottságról szól és arról, hogy minden nap jól akarsz teljesíteni és meccseket nyerni.”

Rodrygo: „Ő egy fokozatosan változó játékos, aki nagyon keményen dolgozik. Egy nagyon jó srácról beszélünk, igyekszünk kiaknázni a képességeit.”

Varane állapota: „Elővigyázatosságból kimaradt, de már sokkal jobban van. Nem akarok semmilyen kockázatot vállalni vele kapcsolatban, nagyon sokat játszott, egy kis pihenés nem fog ártani neki.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK