Zidane: Kemény meccs volt, de végig hittünk magunkban

A királyi gárda rendkívül fontos három pontot zsebelt be az Alfredo Di Stéfano Stadionban, aminek köszönhetően már négy ponttal vezeti a bajnokságot.

A mérkőzésről
„Elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen hatalmas csapatmunkával tudtunk győzedelmeskedni. Nagyon kemény összecsapás volt, az ellenfél rendkívüli módon megnehezítette a dolgunkat. Végül azonban a türelmünknek és a kitartásunknak köszönhetően itthon tudtuk tartani a három pontot. Jól működött a kémia a futballistáink között, a legfontosabb az volt, hogy végig hittek magukban. Ha egy együttesnek védekeznie kell, akkor mindenkinek a hozzájárulására szükség van. Volt, hogy mi vesztettük el a labdát, és ezért több szituációt hátul kellett eredményesen megoldanunk, de ma ez sem okozott gondot számunkra. Talán elől lehetünk volna kicsit élesebbek is, de egységesek tudtunk maradni, így végül ismét mi jöttük ki győztesként ebből a fináléból is.”

Komoly erőfeszítések
„Ebben a ligában nincsenek könnyű mérkőzések, ezért a labdarúgóknak és a vezetőedzőknek is mindent bele kell adniuk, ha győzni szeretnének. Végül is ez az, amit a legjobban szeretünk az egészben. Csak az képes nagy dolgokat elérni, aki minden pillanatban képes 100%-ot nyújtani.”

Zinédine Zidane

Bajnokhoz méltó védekezés
„Kiváló munkát végzünk, pedig egyáltalán nincs könnyű dolgunk, hiszen háromnaponta mérkőzést kell játszanunk. Ilyen feszített tempóban bármikor becsúszhat egy-egy végzetes hiba. Nem volt egyszerű a mai győzelem, a pár nappal ezelőtti barcelonai diadalról pedig ugyanez elmondható. A cél adott, nekünk pedig azon az úton kell továbbhaladnunk, amin az újrakezdés óta elindultunk. Ha ilyen összeszedettek tudunk maradni a hátralévő öt döntőre is, akkor minden rendben lesz. Most ki kell pihennünk magunkat, hiszen vasárnap 14:00-kor már újabb találkozón veszünk majd részt. A legfontosabb szerepet a futballisták töltik be. Ők mennek fel küzdeni a pályára a győzelemért minden egyes alkalommal. Erőfeszítések nélkül lehetetlen eredményeket elérni a labdarúgásban. Nekem az a dolgom, hogy a nehéz helyzetekben is nyugalmat és pozitivitást sugározzak feléjük.”

Cserék
„A cserék arra szolgálnak, hogy új lendületet vigyenek az együttes játékába. Nem arról volt szó, hogy gyengén játszottunk, egyszerűen csak fel kellett pörgetnünk a tempót. Ez is bizonyítja, hogy milyen fontos értéket képvisel a keret összes tagja. Mindenki hozzá tud tenni valamit a játékhoz, ma este is pontosan ez volt a helyzet. Több támadást szerettük volna végrehajtani a széleken, ami végül be is vált, hiszen Carvajal is innen indulva harcolta ki a büntetőt.”

Ismét Ramos jelentette a különbséget
„Ramos a Real Madrid vezére a pályán és a pályán kívül egyaránt. Nagyon különleges futballista, aki a többiekre is hatással van. Nagyon örülök a góljának, hiszen ismét félelmet nem ismerve állt oda a tizenegyes elvégzéséhez. Már közel jártunk a 80. minutumhoz, Carvajal erőfeszítése a találat előtt pedig jól bemutatta az egész egyesület elhivatottságát. Tudtuk, hogy ha nyugodtak és türelmesek tudunk maradni, akkor végül megszerezzük majd a vezetést. Ez végül be is következett, ami nagyrészt annak volt köszönhető, hogy az utolsó 20 percben is frissek tudtunk maradni. Gratulálnunk kell minden egyes labdarúgónak, hiszen nagyon nehéz feladatot teljesítettek kitűnően.”

Varane
„Rosszul érezte magát, hiszen kapott egy ütést a csigolyájára. Haza kellett mennie, de az orvos megvizsgája majd és meglátjuk, hogy holnap mi lesz vele a helyzet. Nem vállalunk semmilyen kockázatot. Kemény ütést kapott, meg kell várnunk a holnapi eredményeket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…