Carvajal: Ez volt az egyik legnehezebb meccsünk

Csütörtök este a Real Madrid Sergio Ramos találatával 1-0-ra legyőzte a Getafe együttesét a spanyol bajnokság 33. fordulójában. A mérkőzés után két kulcsszereplő, Dani Carvajal és Thibaut Courtois foglalta össze az eseményeket.

Carvajal:

„Ez volt az egyik legnehezebb meccsünk. Gratulálok a Getafénak, mert nagyon jól teljesítettek, és nagyban megnehezítették a dolgunkat. A gólunkat megelőzően a szélen építkeztünk, majd szerencsés voltam az egy az egy elleni szituációban, ahol szabálytalankodtak velem szemben. A célunk az volt, hogy kapott gól nélkül lehozzuk ezt a találkozót, és tudtuk, hogy megvan rá az esélyünk. Ez egy fontos összecsapás volt, nyernünk kellett, és ez sikerült is.”

„Ki kellett használnunk a Barcelona Atlético elleni botlását. Ez egy döntő volt, és mi úgy is álltunk hozzá. A Getafe megnehezítette az életünket, különösen az első félidőben, de fegyelmezettek voltunk. Megmutattuk, hogy mennyire egységesek vagyunk; az edző változtatott, és mi készen álltunk erre. Az ellenfél nem könnyítette meg a dolgunkat. Az utolsó negyedórában megmutattuk, hogy milyen mély keretünk van, és fizikálisan mennyire jó állapotban vagyunk, ez segített a helyzetek kialakításában. Szerintem mi voltunk a jobb csapat. Élveznünk kell ezt a győzelmet, hiszen ez a három pont közelebb hozott minket a bajnoki címhez.”

Előny a másodikkal szemben: „A négypontos előny és a jobb gólkülönbség birtokában a bajnoki cím sorsa a mi kezünkben van. A korlátozások óta edzőnk üzenete egyértelmű volt. 11 döntőt kell játszanunk és 33 pontot kell szereznünk. Jelenleg ez hajtja a csapatot. A sikerünk a minél kevesebb kapott gólon alapszik, egyelőre kétszer vették be a kapunkat az újraindulás óta. Mindenki másnál kevesebb gólt kaptunk, és ha ezen az úton folytatjuk, tudjuk, hogy végül magasba emelhetjük a trófeát.”

„Van néhány pihenőnapunk, de az egyik erősségünk a keret mélysége. Az edzőnk több mint 25 játékos közül választhat. Reméljük, sikerül megtartani a frissességünket. Véleményem szerint, ha a San Mamésban is győzelmet aratunk, nagy lépést teszünk a bajnoki cím felé. Ez is egy kupadöntő lesz, és így is fogunk hozzáállni.”

Sergio Ramos

A büntető előtti támadásépítés: „Az egész a középpályán kezdődött. Rodrygo labdavezetése után Benzema üres területre passzolta a labdát. Ezt követően egy az egy elleni szituációba kerültem Oliverával szemben és ő szabálytalankodott.”

Courtois:

„Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, az ellenfelünk pedig kemény volt, az utolsó percig küzdöttek, nagy intenzitással játszottak, és nyomást gyakoroltak ránk. A találkozó egészén koncentrálnod kell, és mi pontosan ezt tettük. Az a fontos, hogy ne engedd kizökkenteni magad a saját játékodból. Tudjuk, hogyan építkeznek hátulról. Tudatában voltunk annak, hogy mit akar majd a Getafe, ezzel a szellemiséggel készültünk a mérkőzésre. Kemény ellenfélnek bizonyultak, hatodikok a tabellán, ez pedig nem lehet véletlen.”

Védés a kulcspillanatban: „A védés pillanatában több játékosuk sem hitte el, amit látott. A labda megpattant, valaki beleért, én pedig a reflexeim és a magasságom segítségével kitoltam a játékszert. Habár két méter vagyok, a vonalon nagyon agilisan mozgok.”

Kapott gól nélküli meccs: „Ez a kulcs. A mai és az Espanyol elleni találkozó megmutatta, hogy az ilyen létfontosságú meccseken egyetlen találat is dönthet, ezért nagyon fontos, hogy érintetlen maradjon a hálónk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…