Beszámoló: Real Madrid – Getafe (1-0): Négypontos előnnyel a tabella élén

A spanyol bajnokság 33. fordulójában a Real Madrid a Getafe együttesét fogadta az Alfredo Di Stéfano Stadionban. A találkozón Ramos találata döntött a blancók javára, így a királyi gárda négy ponttal vezeti a tabellát a Barcelona előtt.

A Real Madridnak sikerült felülmúlnia a Getafe csapatát, így kihasználva az ősi rivális Barcelona botlását. A listavezető már négypontos előnyt tudhat a magáénak, ráadásul a gólkülönbség is a fővárosi együttesnek kedvez. A blancók zsinórban hatodik győzelmüket aratták az újraindulás óta egy fantasztikus utolsó félórát követően, mely során Sergio Ramos értékesítette a Carvajal buktatásáért megítélt büntetőt.

Az első félidő gólnélküli döntetlennel zárult, habár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Először a vendégek veszélyeztettek a kilencedik percben Damián beadását követően. Maksimovic bólintott kapura, a labda azonban Etxeita lábán megpattant, így Courtois-nak nagyot kellett nyújtóznia, hogy kipiszkálja az alsó sarokba tartó játékszert. A válasz negyedórával később érkezett, Mendy centerezésére Vinícius Jr. vetődött, David Soriának azonban sikerült hárítania a brazil szélre tartó lövését.

Varane kényszerű cseréje

Az ivószünetben Militão érkezett Varane helyére, aki egy ütközés következtében kényszerült elhagyni a pályát. Az első játékrész utolsó jelentős momentuma Isco nevéhez fűződik, aki Ramos átadását igyekezett gólra váltani, Soria azonban a helyén volt, és szögletre ütötte a spanyol középpályás akrobatikus próbálkozását.

Real Madrid

A fordulás sem hozott igazi változást a játékban. A Getafe továbbra is nyomást gyakorolt a hazaiakra, a királyi gárda pedig igyekezett a gólvonal mögé juttatni a játékszert. Ez az 58. percben kishíján sikerült is, Modrić távoli kísérlete Jaime Matán pattant meg, megtévesztve a vendégek hálóőrét.

Újabb kapott gól nélküli meccs

Zidane Marco Asensiót, Rodrygót és Fede Valverdét küldte pályára Isco, Modrić és Vinícius helyett, a blancók pedig ezt követően veszélyesebb támadásokat vezettek. A 78. percben Mathías Olivera buktatta Dani Carvajalt a tizenhatoson belül. Sergio Ramos – aki legutóbbi 19 büntetőjét egyaránt értékesítette – nem hibázott, így a Real Madrid zsinórban hatodik mérkőzésén gyűjtötte be a három pontot. A királyi gárda kemény küzdelemben múlta felül ellenfelét, Thibaut Courtois pedig három találkozó óta nem kapott gólt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…