Beszámoló: Espanyol – Real Madrid (0-1): Kétpontos előny!

A Real Madrid hozta a kötelezőt, győzött a kiesés ellen küzdő Espanyol otthonában.

A Real Madrid sorozatban ötödik győzelmét aratta a bajnokságban, ezúttal az Espanyol volt az ellenfél. A három pontnak köszönhetően a blancók kétpontos előnnyel vágnak neki az utolsó hat mérkőzésnek. Casemiro első félidő végén szerzett gólja döntőnek bizonyult, de Karim Benzema sarokkal kiosztott gólpassza sokáig él majd emlékeinkben.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, az első helyzetet a hazaiak dolgozták ki egy gyors kontratámadás végén. Darder próbálkozott a büntetőpont környékéről, de lövése megpattant Carvajalon. Öt perccel később Casemiro került közel a gólszerzéshez, amikor saját térfeléről tette próbára a kint álló Diego Lópezt, a hazaiak kapusa azonban nagyot nyújtózva menteni tudott. A helyzetek továbbra is érkeztek, 10 perccel a mérkőzés kezdete után ismét Casemiro próbálkozott, ezúttal ballal, majd Ramos fejelt nem sokkal a kapu mellé. Az Espanyol válasza a 24. percben érkezett. Wu Lei próbálkozott, ám kísérlete kapu felett hagyta el a játékteret.

Real Madrid

A Real Madrid játéka dominált, és érezni lehetett, hogy hamarosan érkezik az első gól. Benzema próbálkozott a tizenhatoson belülről, ám gyönyörű tekerését Diego López hárítani tudta. A kapust újra próbára tették, amikor a 44. percben Hazard megpattanó kapáslövését kellett hárítania. Egy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt. Ramos fejelt Benzemához a büntetőterületen belülre, aki egy csodálatos mozdulattal, sarokkal hozta kihagyhatatlan helyzetben a berobbanó Casemirót, aki nem hibázott. Meglett az előny.

A gól megtörte az Espanyolt, és megnyugtatta a Real Madridot. A blancók az 51. percben közel álltak az előny növeléséhez, amikor Isco keresztezett Benzemának. A francia egy nehezen kivitelezhető kapáslövése majdnem meglepte Diego Lópezt. Néhány perc múlva Zidane beállította Viníciust és Rodrygót Isco és Hazard helyére.

A Real Madrid végig fegyelmezett maradt, és megőrizte előnyét, lényegében minimális esélyt adva a hazaiaknak az egyenlítésre, és megmutatta, hogy miért kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban, és miért vezeti a pontvadászatot. Sorozatban másodszor maradt érintetlen Courtois kapuja, de még hat döntő vár Zidane fiaira.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK