Beharangozó: Espanyol – Real Madrid: Esély az előny növelésére

Úgy tűnik, hogy a feszített tempó nem lanyhul, lényegében arra sincs esélyük az együtteseknek a mérkőzések között, hogy felmérjék a saját helyzetüket. A Real Madridnak 7 döntőt kell még megvívnia, amelyekből az elsőt ma este 22 órakor játsszák a tabella legalján helyet foglaló Espanyol ellen az RCDE Stadionban.

Zidane együttese abban reménykedik, hogy a soron következő fordulót is az élen zárhatja majd. A blancók jelenleg 1 pontos hátrányban vannak a Barcelonához képest, viszont a katalánok tegnap esti, Celta Vigo ellen játszott 2-2-es döntetlenjének köszönhetően 2 pontra növelhetik előnyüket. Ehhez fenn kell tartaniuk az eddig mutatott jó formát, és továbbra is 100%-osnak kell maradniuk az újrakezdést követően, amit mostanra egyedül ők mondhatnak el magukról a ligából. A 4 egymást követő győzelmet (Eibar, Valencia, Real Sociedad és Mallorca) remélhetőleg 5-re sikerül ma bővíteni

A blancók ma esti párharca az egyik a négy hátramaradt idegenbeli mérkőzésükből (ezen kívül az Athletic Bilbao, a Granada és a Leganés vár még rájuk), amire Zidane 23 játékosát nevezte (az első csapat 20 elérhető játékosa, továbbá 3 ifijátékos Altube, Javi Hernández es Miguel Gutiérrez személyében). A francia szakember újra számolhat Casemiroval, aki azután kerülhetett vissza a keretbe, hogy a Mallorca elleni mérkőzést ki kellett hagynia a felgyülemlett sárgalapjai miatt. Nélkülöznie kell azonban az eltiltott Modrićot és Mendyt, illetve Nachót, Lucas Vázquezt és Jovićot sérülés miatt.

Ramos és Varane

A legrettegettebb védelem

"Tudva, hogy milyen meccsre számíthatunk, nagyon komoly koncentrációra lesz szükségünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy ez egy újabb döntő. Mindent bele fogunk adni" – mondta Zidane a meccset megelőző sajtótájékoztatónAz ő csapata kapta idáig a legkevesebb gólt, szám szerint 21-et (meccsenként 0.65) és Courtois, aki eddig csupán 18 lövést nem tudott hárítani, vezeti a Zamora-díjért folytatott harcot. A csapat védői a pálya túlsó oldalán is sziporkáznak, mivel már 13 bajnoki gólnál tartanak ebben az idényben Ramos (8), Varane(2), Carvajal(1), Marcelo(1) és Nacho(1) között megosztva ezeket.

Az ellenfél

Az Espanyol a tabella aljáról várja a mérkőzést, 8 ponttal lemaradva a bentmaradást jelentő 17. helytől. A csapat irányítását egy tegnap bejelentett edzőváltást követően a volt sportigazgató, Rufete vette át Abelardótól. Annak ellenére, hogy a legutóbbi 2 mérkőzést elvesztették, az otthoni formájuk mindenképpen bizakodásra ad okot számukra, mivel a legutóbbi 8 mérkőzésükből mindösszesen 1-et vesztettek el (3 győzelem, 4 döntetlen). A madridi nevelésű Raúl De Tomás, illetve Wu Lei a csapat két legeredményesebb játékosa, 4-4 lőtt góllal.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…