Ceballos: Szeretnék visszatérni a LaLigába

A fiatal játékos elfogadja a tényt, hogy nehéz lenne a Real Madrid fontos játékosává válnia, és elismerte, hogy a Real Betishez való visszatérés is egy opció számára.

A 23 esztendős Ceballos 2017-ben hagyta el a Betist a királyi gárda kedvéért azután, hogy a liga egyik legígéretesebb fiataljává vált, de a váltás nehéznek bizonyult számára. Mivel a pálya középső része már telítve volt irányító típusú játékosokkal, a fiatal spanyolnak meg kellett szoknia a tartalék szerepet. Két év alatt mindössze 17 alkalommal volt kezdő, így végül csatlakozott az Arsenal együtteséhez egy kölcsönszerződés keretein belül.

Az Ágyúsok sem jelentettek azonban igazi ugródeszkát, hiszen az észak-londoni gárdát jelenleg a folyamatos formaingadozás és az átalakulás időszaka jellemzi. Mindazonáltal Ceballos boldogabb a most futó idényben, és nem tudja elképzelni, hogy a spanyol fővárosban kulcsjátékosként számolnának vele, ami a jövő évi Európa-bajnokság szempontjából fontos, ahol a tehetséges középpályás is szeretne játszani.

„Az a célom, hogy a következő szezonban is játsszak, és a Real Madridnál nehéz lesz kulcsemberként 40 mérkőzésen szerepelni” – nyilatkozta az El Larguerónak. „Idén nagyon örültem, hogy játszhattam, és továbbra is ezt akarom csinálni.”

„A célom az, hogy szerepeljek a spanyol keretben. Mindent beleadok, és csak rajtam fog múlni. Ha magas szinten teljesítek, biztos vagyok benne, hogy ott leszek, és nagyszerűen szerepelünk majd az Eb-n.”

Dani Ceballos

Ceballos erősen kötődik gyermekkori klubjához, a Betishez, ezt legutóbb egy képpel bizonyította, amin a zöld-fehérek mezét viseli, miután a Betis létfontosságú győzelmet aratott a Sevilla ellenében. A Benito Villamarínba való visszatérést nem zárja ki, véleménye szerint a LaLiga megfelel az ő stílusának is, de először Zinédine Zidane-nal szeretne tárgyalni madridi jövőjéről.

„A Betis is egy opció. Nem zárom be az ajtót egyetlen klub előtt sem. A LaLiga fekszik nekem, de az Arsenalnál is boldog vagyok, és tisztelnem kell őket, így az előttem álló napokra koncentrálok. Meg kell hoznom a döntést, a kezemben van a sorsom. Hiányzik a Spanyolországban való játék, mert egész életemben ott szerepeltem, de ez az angliai egy év is jó volt.”

„Ott akarok lenni, ahol a legkomfortosabb a játékom. Zidane azt mondta, hogy a lehető legjobb az volt, hogy egy évig kölcsönben játszottam és tapasztalatot gyűjtöttem, így beszélni fogok vele. Le kell ülnünk és ki kell találnunk, mi a legjobb opció.”

Ceballos a meghosszabbított szezon végéig szerepel kölcsönben az Ágyúsoknál, madridi kontraktusa pedig 2023-ban jár le.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK