Zidane: Remélem, Ramos innen fog visszavonulni

A francia mester értékelte a látottakat a Mallorca elleni győzelmet követően.

„Mi egy olyan csapat vagyunk, amelyik igényli azt, hogy nála legyen a labda. Nem is feltétlenül az előkészítés fontos számomra, hanem az, hogy egyáltalán mihez kezdünk a labdával a pályán. Tudunk ennél jobban is teljesíteni, de elégedett vagyok a látottakkal, ugyanis az, amit a játékosok megcsinálnak, egyáltalán nem könnyű. Már zsinórban négy győzelmet arattunk, de ma a stabil védekezésünket érdemes kiemelni. Előrejátékban van még bennünk fejlődési lehetőség, azon leszünk, hogy ezt megvalósítsuk.”

„A mérkőzés végére kicsit elfáradtunk, de ez nem csak ránk igaz, minden csapat ebben a cipőben jár. Furcsa ez a helyzet, hiszen hatvan napig nem edzettünk, most pedig itt van a meleg is, és a többi körülmény. De folytatnunk kell a munkát, és minden, amit tehetünk, hogy jobban figyelünk a játékosokra. Határozottan akarjuk folytatni az utunkat.” 

Ramos gólja

„Felvillanyozott a gólja, fontos volt a csapat számára. Ő a kapitányunk, a vezérünk. A védekezésben ismét megadta az alaphangot, és elöl is fontos szerepet játszott, elégedett vagyok a találatával. Folyamatosan gyakorolja a szabadrúgásokat, ennek az eredménye pedig őt, és bennünket is elégedetté tesz. Ide tartozik. Már hosszú évek óta szolgálja ezt a klubot, innen kellene visszavonulnia. Ezt gondolom, és fel is vállalom ezt a véleményemet.”

Vinícius Jr.

„Általában kintmaradunk gyakorolni, nem mindig, de elég sokszor, ha tudunk rá időt szakítani, és tudunk egy kicsit a kapu előtt dolgozni. Ez teljesen normális, nem csak az ő esetében, de másoknál is. Én vagyok az edző, felkészülünk a mérkőzésekre, nincs ebben semmi különös. Ezek a dolgok az öltözőben maradnak. Az a fontos, hogy jól csináljuk a dolgunkat, ez már a negyedik győzelmünk. Gyors egymásutánban lejátszottunk néhány meccset, tehát most mindannyian egy kicsit fáradtak vagyunk. Kevés idő alatt kell kipihennünk magunkat, és a következő összecsapásra kell fordítanunk a figyelmünket.” 

Védekezés

„Varane hatalmas munkát végez a szezon kezdete óta, ahogyan az egész csapat. Ami a védekezést illeti, már tudatosult bennünk, milyen nehéz megnyerni a bajnokságot, ez nagy erőfeszítéseket igényel tőlünk a pályán. A védelem folyamatosan jól teljesít, és így kell tennünk a folytatásban is. Még hét döntő van hátra, mi pedig el fogjuk végezni a finomhangolást a részleteken, és igyekszünk jó munkát végezni egészen a szezon végéig.”

„Többé-kevésbé mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk. Fontos, hogy sorozatban négy győzelmet arattunk, de ezért a játékosokat illeti az elismerés. Jól edzünk, és mindig többet akarunk. A játékosok hozzáállása fantasztikus, azoké is, akik nem játszanak olyan sokat, és ez az, ami a különbséget jelentheti az öltözőt tekintve. Még hét döntő vár ránk, a játékosoknak regenerálódniuk kell, és folytatni azt, amit eddig csináltunk, ugyanis még semmit sem nyertünk meg.”

Courtois formája

„Már nem az első ilyen mérkőzése. Jól teljesít, csakúgy, mint mindenki más. Élesnek tűnik, amikor lábbal vonjuk be a játékba, ami szintén jó nekünk. Ezt kell folytatni, nem tudok mást mondani. Tudjuk, milyen fontos minden egyes játékos, ő pedig egy nagyon fontos kapus számunkra.”

Bale

„Örülünk annak, amit az eddigiekben véghezvittünk, Gareth pedig fontos játékosunk, ezt mindig megmutatta. Az a fontos, hogy úgy játsszunk, ahogyan azt az eddigiekben tettük. A játékosok cserélődnek, a lényeg, hogy a dinamika megmaradjon. Mint mindig, vannak olyan futballisták, akik több időt töltenek a pályán, de eddig is ez volt a helyzet, ez pedig nem is fog változni.”

James

„Ugyanolyan játékos, mint bárki más. Tudom, hogy játszani akar, de nekem kell a döntéseket meghoznom, mint a Real Madrid vezetőedzője. Ennyi. Az egyik nap James, a másikon Gareth, a harmadikon Isco. Mindig lehet találni valakit, akiről lehet beszélni, ez nem fog változtatni az általunk elvégzett munkán, mert mindenki hozzáteszi a maga részét, és ez a legfontosabb. Nem fogok belemenni abba, amit akartok, hogy ilyen ügyekkel szerepeljünk a címlapon.”

Kubo

„Nagyon jó. Nagyszerű meccse volt, tudjuk, mire képes, ma pedig ezt be is bizonyította. Nagyon képzett, mindig gólra tör, nem lepett meg a teljesítménye. Meglátjuk, később mi történik. Jelenleg az foglalkoztat bennünket, mit csináljunk azokkal a játékosokkal, akik itt vannak nálunk.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…