Egytől egyig: Real Madrid – Mallorca (2-0)

A viszontagságokkal teli, Real Sociedad elleni meccs után a Real Madrid a Takefusa Kubót is a soraiban tudó Mallorcát fogadta. Zidane fiainak továbbra is a győzelem volt az egyetlen elfogadható eredmény, főleg annak tudatában, hogy a rivális Barcelona már begyűjtötte az aktuális 3 pontot. Nézzük tehát a szokásos értékelést, továbbra is szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (7)
Nehéz feladat elé állít a csapat, mert ezúttal egyáltalán nem győzött meg a mutatott játék, a legfontosabb viszont a győzelem, ez pedig sikerült is. A meccs első félidejében sokkal dinamikusabban mozogtak a támadók, több helyzetet is sikerült kialakítani. Vinícius több labdát kapott a szélen, ebből sikerült is megzavarni a Mallorca védőit a brazil sebességét kihasználva. Viszonylag hamar sikerült megszerezni a vezető találatot, utána pedig Ramos nyugtatta meg a csapatot egy parádés szabadrúgás góllal. A második játékrészben sokkal fásultabb játékot produkált a csapat, a Mallorca több helyzetet dolgozott ki, főleg Carvajal oldaláról jelentett állandó veszélyt a vendég alakulat. Végül sikerült kiizadni a 3 pontot, nem volt könnyű, mindenesetre visszakerült a tabella élére a Real Madrid, és most ez a legfontosabb.

Mallorca (6)
Meglepően jól játszottak, és több kellemetlen pillanatot is okoztak a Real Madridnak. Egyáltalán nem volt érezhető, hogy egy kiesőjelölt csapatról van szó, nem szeppentek meg az ellenféltől, bátran játszották a saját játékukat, több alkalommal eldugva a labdát a hazaiak elől. Nem sokon múlott, hogy gólt szerezzenek, főleg Lago Junior révén tudtak folyamatosan helyzeteket teremteni a bal oldalról indulva, míg Kubo középen mozgott nagyon szabadon, néhány alkalommal meg is zavarva ezzel a madridi védelmet. Ezzel a vereséggel visszaestek a 18. helyre, de még van idejük kiharcolni a bentmaradást.

Játékosok

A meccs embere – Vinícius Junior (8)
A találkozó elejétől fogva rettegésben tartotta a Mallorca védőit, sebességbeli fölényét tudta kamatoztatni a balszélen, ahol megindulásaival rendre megverte ellenfeleit. Apróbb hibái ellenére okosan játszott, nem vállalta túl magát, a 19. percben pedig meg is szerezte a vezetést. Pár perccel később a felsőlécre hullott az emelése, így könnyen 2 góllal is zárhatta volna a találkozót. Van még mit fejlődnie, de ezúttal a támadószekcióban ő szállította leginkább a helyzeteket. 

Thibaut Courtois (7)
Nem volt túl nehéz dolga, de nem is vétett hibát, amikor teljesítenie kellett. A Mallorca mindössze négyszer találta el a kapuját, ezeket a próbálkozásokat magabiztosan hárította a belga hálóőr.

Dani Carvajal (5)
Nálam ez most elég gyengére sikeredett a saját nevelésű hátvédtől. Védekezésben nagyon halovány volt, Lago Junior és a helyére érkező Salibur rendre megverte a jobb oldalon, ezekből pedig veszélyes beadás vagy lövés született. Támadásban sem tudta hozzátenni a magáét, remélem, hogy a következő alkalommal már egy másik Carvajalt láthatunk a pályán.

Sergio Ramos (7,5)
Azért remegtem rendesen, hogy kapitányunk ne állíttassa ki magát második sárgával egy felesleges szabálytalansággal, nélküle nehéz elképzelni ezt a védelmet. Végül viszont leginkább szabadrúgása miatt kell beszélnünk róla, elképesztő módon tekerte be a labdát a hálóba, a kapus szó szerint esélytelenül, egyhelyben nézte végig az eseményeket. 4 tisztázása volt, így Varane mellett ő is hathatósan hozzájárult ahhoz, hogy sikerült nullán tartani a Mallorcát.

Raphaël Varane (7)
Tetszett a játéka ezúttal is, tényleg csendesen teszi a dolgát hátul. Volt egy-két hibája, amikor elpasszolta magát az ellenfél magas letámadása miatt, de rendre jól keresztezett a felfutó Mendy helyére, valamint sebességének köszönhetően az ellenfél nagyon sok indítását hatástalanította.

Ferland Mendy (7)
Jó teljesítményt nyújtott, támadásban egyre jobban és gördülékenyebben tud részt venni. Védekezésben stabil teljesítményt nyújtott ezúttal is, sárga lapjának köszönhetően viszont ki kell hagynia az Espanyol elleni bajnokit.

Fede Valverde (6)
Ezúttal is kicsit más szerepkörben kellett helytállnia, ami nem könnyíti meg a dolgát. Casemiro hiánya miatt a legmélyebben játszó középpályás volt a meccsen. A labdakihozatalok során több hibát is vétett, sokszor egyszerűen eladta a labdát, igen veszélyes helyeken is. A madridi labdabirtoklások során azonban feljebb léphetett, itt már jóval otthonosabban érzi magát, meg is mutatta többször, hogy miért számít rá Zidane. Legjobb formáját még nem érte el, ez viszont csak idő kérdése. 

Luka Modrić (7,5)
Mélységből irányított, így Kroos szerepe is kicsit áthárult a horvát középpályásra. A labdakihozatalok során rendre visszalépett védelem vonalába, hogy segítsen hatástalanítani a Mallorca agresszív letámadását. Sárgája miatt ő sem lesz ott az Espanyol ellen, így felkészülhet a Getafe elleni mérkőzésre.

Eden Hazard (7)
Ezúttal egy szabadabb szerepkör jutott neki, ami láthatóan feküdt is a belgának. Jobbára a pálya közepén, Benzema mögött indult és onnan osztogatott, így az ellenfél vonalai között igyekezett lehetőséget teremteni a társaknak. Az első félidőben jobban játszott, utána kissé ellaposodott a játéka. Még mindig várom tőle az áttörést, ennél szerintem jóval többre képes.

Gareth Bale (5)
Hosszú idő után bekerült a kezdőcsapatba, majd a meccs elején eleresztett egy szép lövést az ellenfél kapujára, ott el is hittem, hogy ez egy jó meccse lesz. Utána viszont sok hibával játszott, bár visszajött védekezni becsülettel, ott utána általában el is adta a labdát. Az a baj, hogy ha vissza szeretné nyerni a bizalmat mind Zidane-nál, mind a szurkolók körében, akkor ennél többet kell letennie az asztalra, főleg támadásban, ahol elég passzívnak mutatkozott egész meccsen. 

Karim Benzema (6,5)
Nem igazán volt hangsúlyos szerepe ezúttal, pár szép kombináció Hazard-ral, illetve jó ütempasszok a társaknak, de ezen kívül most nem tudott többet hozzátenni. A találkozó elején kihagyott egy nagy helyzetet, a második játékrészben pedig ő is eltűnt. A lassabb támadásépítések nem könnyítették meg a dolgát, ő sem tudott valódi gólhelyzetbe kerülni.

Cserejátékosok

Toni Kroos (6,5)
Bő egy óra után váltotta Hazard-t és érkezett a középpálya megerősítésére, valamint a labdatartás stabilizálására. Látszik, hogy ha nincs a csapatban, érezhető a hiánya. Kicsit rápihent az Espanyol elleni meccsre.

Isco (6)
70 perc után kapott lehetőséget Zidane-tól, a pálya közepén több alkalommal is mélyen a saját térfeléről kellett indulnia, jól mozgott, de alapvetően kevés ideje volt kibontakozni.

Mariano, Asensio, Brahim Díaz (-)
Nem volt idejük megmutatni, hogy mit tudnak, így ők ezúttal nem kapnak osztályzatot. 

Edzői tejesítmény

Zinédine Zidane (7)
Erős kezdőt küldött pályára a mester, ráadásul ezúttal együtt szerepeltette Viníciust és Hazard-t, a belgát betolva a pálya közepére egy szabadabb szerepkörbe. Vinícius kezdőbe jelölése mindenképp pozitívum, a kis brazil szolgáltatta a madridi támadójátékok veszélyfaktorát, de a Casemiro nélküli védekezést is sikerült megoldani. Most azonban nem tudta felrázni a srácokat a félidőben, a második játékrészben több periódus is volt, amikor jobban játszott a Mallorca, a Real egyáltalán nem tudta felpörgetni a támadójátékát, ráadásul a csapat nemegyszer zavarba jött az ellenfél magas presszingjétől. Valószínűleg ezért érkezett Kroos már 60 perc után a pályára Hazard helyére. Végső soron azonban megint ugyanaz a lényeg, sikerült hozni a 3 pontot, így a 31. forduló végén a Real Madrid vezeti a tabellát, és várja az Espanyol elleni meccset.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK