Beszámoló: Real Madrid – Mallorca (2-0): Továbbra is az élen

Ezúttal Vinícius agilitása mellett Ramos varázslatos szabadrúgásgólja jelentette a különbséget. A blancók továbbra is az élen állnak, még hét döntő választja el őket a bajnoki címtől.

Zidane négy támadójátékossal küldte fel a csapatot a Mallorca ellen. A Hazard-ral, Bale-lel, Viníciusszal, illetve Benzemával felálló királyi gárda veszélyesen kezdett, az első hét percben két alkalommal is lehetőségük nyílt a gólszerzésre. Először Mendy beadására a francia támadó érkezett pontosan, azonban Reina hárítani tudta a lövésétt. Nem sokkal később Bale is megpróbálta bevenni a hálóőr kapuját, ákinek figyelme továbbra sem lankadt, így az állás maradt 0-0. Három perccel később már a Mallorca veszélyeztetett, Baba távoli bombáját Courtois hárította egy látványos mozdulattal.

Vinícius

A hazai gárda legjobb időszaka
A Real Madrid innentől kezdve teljes mértékben dominálta a játékot. Vinícius kétszer is közel tudott férkőzni Reina kapujához: Modrić passzát követően először még nem járt sikerrel, ám a második próbálkozásával már eredményes tudott lenni. Gyönyörű mozdulattal szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Nem sokkal ezután Hazard és Benzema szemkápráztató összjátékát követően a fiatal brazil szélső duplázhatott volna, azonban a gyönyörű alápöccintés után a kapus feje felett elszálló labda a kapufán csattant.

A második felvonás az előzőhöz hasonlóan folytatódott, a királyi gárda egyértelmű fölényben játszott. Az 52. minutumban a Benzema-Reina párharcból ismét az utóbbi jött ki győztesen, azonban a vendég hálóőr nem örülhetett sokáig, hiszen négy perccel később már 2-0 volt az állás. Sergio Ramos egy gyönyörű szabadrúgásgóllal növelte a blancók előnyét. Nem mellesleg a Real Madrid csapatkapitánya az utóbbi négy találkozón már harmadszor tudott eredményes lenni.

Vinícius, Ramos és Mendy

Kapott gól nélkül
Az egyesület újabb mérkőzést húzott le kapott gól nélkül. Az elmúlt négy összecsapáson mindösszesen két alkalommal tudtak bevenni az ellenfelek Courtois kapuját. Zidane együttese irányította a találkozót, mindezt úgy, hogy a francia szakember ezúttal nem félt kihasználni a rendelkezésére álló öt cserelehetőséget sem. Vasárnap újabb döntő vár a blancókra, amikor is az Espanyol otthonába látogatnak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…