2021. September 22., Wednesday

James Rodríguez: Én is szeretném tudni, hogy miért nem játszom

  • K. Dávid
  • June 24, 2020, 3:33 p.m.
James Rodríguez nem sokat játszhatott ebben az idényben a Real Madridban, és ő maga is kíváncsi, hogy miért nem kap annyi játékidőt, amennyit szeretne. A kolumbiai válogatott játékos, aki október óta először került be a kezdőcsapatba a ligában a Real Sociedad ellen, azt mondja, hogy több lehetőségre van szüksége ahhoz, hogy meg tudja mutatni, milyen minőségi játékos.

„Az, hogy miért nem játszom egy jó kérdés, amire én is szeretnék választ kapni” – mondta James nevetve a Gol Caracol televíziós program keretein belül.

„Amikor fontos címeket nyersz olyan játékosokkal, akikben megbízol, és van egy magja a csapatnak, akkor nehéz változtatni. Nagyon komplikált helyzetet szül az, ha az edző nem ad neked rendszeres játéklehetőséget. Ez pedig idővel egyre rosszabb lesz.”

„Nagyon nehéz megmutatni a képességeidet pár perc alatt, nem tudsz mindent megcsinálni, amire képes lennél. Azok, akik benne vannak a foci világában, tudják, hogy miről beszélek.”

James

James sok kritikát kapott az elmúlt hónapokban a blancók játékosaként a hozzáállása miatt, de ő vitatja ezek jogosságát: „Sok mindent mondanak rólam, ezek nagy része hazugság.”

„Az zavar a legjobban, hogy a professzionalizmusomat vonják kétségbe. Ezt nem tudom elfogadni. Profi vagyok, ezért jutottam el oda, ahol vagyok. Azok, akik mellettem dolgoznak, pontosan tudják, miről beszélek. Jobban vigyázok magamra bárki másnál. Napról napra eddzek, mindig fejlődni akarok.”

A kolumbiai játékos ezután a Zinédine Zidane-al való kapcsolatáról, a jelenlegi szerepéről és a jövőjéről is szót ejtett.

„Soha nem volt problémám Zidane-al. Minden edzőnek más az ízlése. Normális munkaviszonyban vagyunk.”

„Nincs központi szerepem, de azért eddzek és dolgozok, hogy amikor eljön az én időm, jól tudjak teljesíteni.”

„A jövőről is hasonlóképpen gondolkodom: bárhol is legyek, a lehető legmagasabb szinten kell teljesítenem. Nem tudom mit hoz a jövő, de ha lesz választási lehetőségem, akkor egy olyan klubot fogok választani, ahol meg tudom mutatni a képességeim és a bennem rejlő potenciált.”
 


Hozzászólások

Tabella