Beharangozó: Real Madrid – Mallorca: Megtartani az első helyet

9 pont 3 mérkőzés. Ez a Real Madrid mérlege, amióta tovább folytatódik a LaLiga. Ez a teljesítmény elegendő volt ahhoz, hogy a blancók az élre álljanak a spanyol pontvadászatban. Most nincs itt a botlások ideje, a következő megmérettetés pedig a Mallorca elleni hazai mérkőzés lesz, a bajnokság 31. fordulójában.

Karim Benzema és Sergio Ramos a szünet után is megmutatta, hogy miért ők vannak a házi góllövőlista élén. A francia háromszor talált be a legutóbbi két meccsen, a csapat első számú kapitánya pedig az Eibar és a Real Sociedad ellen is eredményes tudott lenni. Úgy tűnik, hogy a Madrid megtalálta a formulát, ami ahhoz kell, hogy az idény végén a blancók örülhessenek a bajnoki címnek. Mindenesetre a páros megkapja a kellő támogatást a csapattársaktól, akiket Zidane megfelelő hatékonysággal rotál.

Ramos és Hazard

A francia mester 23 fős keretében ismét helyet kapott Isco, de hiányzik az eltiltását töltő Casemiro, a sérült Naco, Lucas Vázquez és Luka Jović. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatójában Zidane kiemelte, hogy a külső körülményekkel nem foglalkozik a csapat, mindenki kizárólag a közös célra koncentrál.

Ami a mai estén a Madrid számára nehézséget okozhat, az a tény, hogy egy olyan csapat ellen kell helytállni, amely a kiesés elkerülésének szándékával küzd a pontokért. A Mallorca a visszatérés óta nem volt képes győzni, eddig a Barcelona, a Villarreal és a Leganés ellen játszottak. Jelenleg a 18. helyen állnak, három pontnyira a kiesést jelentő helytől és az Eibartól.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK