Zidane: Senki nem veheti el tőlünk azt, amit a pályán teszünk

  • Gy. András
  • June 23, 2020, 3:04 p.m.
A francia mester a Mallorca elleni összecsapás előtt.

A mérkőzésről: „Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amely a három pont megszerzésének céljával érkezik Madridba. Bármikor képesek gondot okozni nekünk a pályán, ahogy a játékosaik ezt már megmutatták akkor is, amikor utoljára találkoztunk velük. Kizárólag a meccsre koncentrálunk, azt csináljuk, amit eddig, megpróbáljuk megnyerni a meccseinket, ezért harcolunk az első pillanattól az utolsóig.”

Pletykák, viták: „A Real Madrid egy fontos klub, az emberek állandóan beszélnek róla, arról, hogy mi történhet vele. Mindenkinek megvan a saját véleménye. Ez a ti munkátok. Nem avatkozom bele akkor sem, ha jól mennek a dolgok, és akkor sem, ha rosszul. Mindenkinek megvan a saját munkája, és minden munka nehéz. Én a felkészülésre gondolok, ahogy a játékosaim is, hiszen ez az, ami érdekel minket. Rengeteg dolgot mondanak, írnak, de én csak a munkámra akarok koncentrálni. Senki nem veszi el tőlünk azt, amit a pályán teszünk.”

Zidane

A beosztás: „Ebbe sem akarok belemenni. Egyszer a beosztás, másszor a bírók… Mindig van valami. Én a munkámat végzem, kizárólag a holnapi meccs érdekel. Ez is egy döntő számunkra, 8 van még hátra, ez foglalkoztat. Értem, hogy másoknak is van véleménye, de nekem is megvan a magamé.”

A párharcok: „Ezek adottak. Nekünk játékosként, edzőként, stábként, a szervezetben dolgozó emberként nem kell foglalkoznunk ezzel, hiszen a mérkőzések megvannak. 11 meccset kell játszanunk rövid idő alatt, és természetesen azzal kell foglalkoznunk, hogy az apró részletek, mint a regenerálódás, rendben menjenek.”

Isco: „Jó, hogy Isco újra velünk van. Kevésbé komoly a sérülése, mint gondoltuk, ez pedig nagyszerű hír. Holnap ott lesz velünk.”

Hazard és Vinícius együtt játszik? „Ez nem lehetetlen. Megpróbálom elérni, hogy a játékosaim a lehető legjobban érezzék magukat a pályán, Vinícius Jr. és Eden pedig ugyanott érzi magát a legjobban. De ez semmit nem jelent. Szeretem, ha a számukra legjobb pozícióban vannak a játékosaim, de tudnának együtt játszani, efelől nincs kétségem.”

Carvajal és Nacho: „Nacho még nem áll készen, de jó úton halad, és remélhetőleg hamarosan visszatér. Ami Carvajalt illeti, tudjuk, hogy mély keretünk van. Volt, hogy Nacho játszott a helyén, de volt, hogy Militão. Sok lehetőségünk van. Jelenleg ő játszik, és jól van. Vannak posztok, ahol sok bevethető játékosunk van, és vannak olyan posztok, ahol kevesebb.”

Casemiro hiánya: „Nem fog játszani holnap, akár aggódom emiatt, akár nem. Most másképp kell csinálnunk valamit, és ezt is fogjuk tenni.”

Bale játszik? „Holnap nagy meccs vár ránk, mindannyian ott leszünk, Gareth is.”

Vinícius Jr.: „19 éves, még sokat kell tanulnia, amivel tisztában is van. Taktikai szempontból rengeteget kell tanulnia. Ő egy olyan srác, aki keményen akar dolgozni, és ezt is teszi. Remekül teljesít mind támadásban, mind védekezésben. A jelen és a jövő nagyszerű játékosa ő a Real Madrid számára.”

Kubo: „Folyamatosan játszik, és pontosan ezt szerette volna. Kiváló játékos, ő is a jelen és a jövő egyik játékosa. A legjobbakat kívánom neki, és remélem, hogy így fogja folytatni. Később fogunk dönteni arról, hogy mi legyen vele.”


Olvastad már?

Hozzászólások

Tabella