Real Sociedad – Real Madrid (1-2): Ismét Benzema jelentette a különbséget

A San Sebastiánban aratott győzelemnek köszönhetően a Real Madrid a spanyol bajnokság tabellájának élére állt. Még nyolc finálé vár a blancókra, a sorsuk azonban most már kizárólag a saját kezükben van.

Csupán két perc is elég volt a blancóknak ahhoz, hogy kidolgozzák az első veszélyes helyzetet. Valverde tette vissza a labdát Vinícius elé, aki a védők gyűrűjében lőhetett kapura a tizenegyespont környékéről. Az első fél órában szoros küzdelem és kevés lehetőség jellemezte a találkozót. Nem sokkal ezután Valverde szerezte meg a labdát, amit aztán egy sikeres ellentámadás végén el is juttatott Benzemához, Remiro azonban résen volt, így a félidő legígéretesebb helyzetéből sem lett gól. A szünet előtt még Vinícius is megpróbálta bevenni a baszk csapat kapuját, sikerült is túljárnia két védője eszén, ám a hazaiak hálóőre hárítani tudta a lövését.

Vinícius

A második felvonás sokkal dinamikusabban kezdődött, mint ahogyan az első véget ért. Marcelo játszott össze Viníciusszal, akit Llorente – a Real Madrid saját nevelésű labdarúgója – csak szabálytalanul tudott megfékezni a tizenhatoson belül. Sergio Ramos magabiztosan lőtte be a büntetőt, ezzel 1-0-s előnyhöz juttatva a vendég gárdát. Nem mellesleg a királyi gárda csapatkapitánya ezzel a találattal a LaLiga legeredményesebb védőjévé lépett elő, immár nem holtversenyben, hanem egyedüliként. Sajnálatos módon az 59. percben egy ütközést követően térdfájdalmak miatt el kellett hagynia a pályát, helyére pedig Militão állt be.

Benzema jelentette a különbséget
A Real Sociedad sem adta fel a bekapott gól után, amit a 69. minutumban történt események is jól bizonyítottak. A csereként pályára lépő Januzajnak egy gyönyörű távoli lövés után sikerült bevennie Courtois kapuját. Merino azonban lesen tartózkodva takarta a kilátást a belga hálóőr elől, így a VAR végül  megerősítette a játékvezetői ítéletet, a találat érvénytelenítését. Egy perccel később már újra a Real Madrid egyesülete örülhetett. Valverde átadását Benzema kezelte le vállal, majd maga mögött hagyva három védőt is, Remiro mellett a kapuba gurított. A francia ezzel folytatta kiváló sorozatát, az utolsó két találkozón már három gólnál jár.

Benzema

Ekkor még 20 perc hátra volt, a 83. minutumban pedig a baszk együttesnek sikerült is visszajönnie a mérkőzésbe. Merino találatát azonban már nem követte több gól, így a Real Madrid három ponttal a zsebében térhetett vissza Madridba. Még nyolc finálé vár Zidane legénységére az elkövetkezendő hetekben.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK