Quique Setién: Mindenki látta, hogy mi történt tegnap este

Quique Setién, a Barcelona vezetőedzője "sejtelmes" nyilatkozatot tett a csapata következő bajnoki mérkőzését megelőző szokásos sajtótájékoztatón, melynek alkalmával számos, Real Madriddal kapcsolatos kérdés is felmerült.

„Vannak dolgok, amiket nem irányíthatunk. Ezek nem rajtunk múlnak. Nekünk csak nyernünk kell.”

„A tegnapi meccsről csak annyit, hogy mindenki látta, mi történt, mindenki levonhatja a saját következtetését.” (Mi le is vontuk – a szerz. kieg.)

„Igaz, hogy az egymás elleni eredmény miatt mögöttük vagyunk, de még mindig ugyanannyi pontunk van, mint a Real Madridnak. Ők sem hibázhatnak.”

„Sok bajnoki cím dőlt már el az utolsó meccseken. Semmi nem változott. Hátrányban vagyunk, de még van nyolc meccs, amelyeket ugyanúgy meg akarunk nyerni, mint eddig, és ugyanúgy ott akarunk lenni az első helyen a legutolsó meccs után. Tudom, hogy hozzájuk hasonlóan nekünk is mindent meg kellett volna nyernünk.”

Setien

„Csak magunkra koncentrálok.”

„A VAR egy lehetőség, egy eszköz, amitől jobbá válhatunk. De használnunk kell, és általa egyértelműbb rálátásunknak kell lennie a valóságra. Jogos a kérdés, hogy miért vannak bizonyos helyzetek, amiket újra megnéznek, és miért vannak olyanok, amelyeket nem. Felmerül, hogy esetleg nem megfelelően használják.” (Azt muszáj hozzátennem, hogy ha csak az elmúlt két Real Madrid mérkőzést nézem, akkor két büntető maradt el pontosan emiatt (Ramos – Valencia, Marcelo – Sociedad), azokat senki sem nézte vissza, de érdekes módon senki nem is teszi szóvá – a szerz. kieg.)

„Nem gondolom, hogy túl nagy különbségek lennének a beosztás tekintetében a Real Madridhoz képest. Nekik is nehéz és kemény ellenfelekkel kell játszaniuk.” (Azt már csak félve teszem hozzá, hogy konkrétan a Barcelonának napokkal több pihenőideje van az ellenfeleihez képest, mint a Real Madridnak (vagy bárki másnak). Ezügyben a klub már hivatalos panaszt is tett az illetékes szervnél. Tehát ha az ellenfelek egyformán erősek is, a beosztás nagyon nem igazságos egy ilyen tempó mellett, ahol heti két meccset kell játszani, ennyi kihagyást követően – a szerz. kieg.)

„Tegnap nyertek, de játszhattak volna döntetlent is, ahogy mi a Sevillával. Bármi megtörténhet minden egyes meccsen. Mindig vannak pillanatok, amikor az ellenfelek árthatnak neked. Mindenkinek lehet nehéz időszaka. Minden bizonytalan.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK