Jogos tizenegyes, szabálytalan hazai gól, jogosan megadott vendég találat

A Real Sociedad – Real Madrid mérkőzésen több esetben is a VAR segítségére volt szükség ahhoz, hogy döntést lehessen hozni egy-egy kétes szituációban. A MARCA által alkalmazott szakértő, a korábbi játékvezető Juan Andujar Oliver ezúttal is meghozta ítéletét.

A tizenegyes: Szabályos!
Xavier Estrada Fernández a büntetőpontra mutatott, miután Diego Llorente szabálytalankodott a kapura lőni szándékozó Vinícius Júniorral szemben.

A szakértő ítélete: „Egyértelmű tizenegyes volt, megvolt a kontakt. Mivel volt kontakt, a VAR akkor sem változtatja meg a bírói döntést, ha ehhez hasonló kontaktot többször is láthatunk egy meccsen.”

Vinícius

Januzaj gólja: Szabálytalan!
A Real Sociedad Adnan Januzaj találatának köszönhetően egyenlített. A hazai játékos a tizenhatos vonaláról eresztett meg életerős lövést, ami akadálytalanul jutott el Courtois kapujába. A találatot les címén érvénytelenítette a játékvezető, a VAR segítségével, tekintettel arra, hogy az egyik támadó játékba avatkozott azzal, hogy takarta a kapus elől a kilátást. 

A szakértő ítélete: „Mikel Merino a lövés útjában állt, ezért nem szabadott megadni a találatot.”

Januzaj

Benzema gólja: Szabályos!
Nem sokkal a meg nem adott gól után érkezett Benzema, aki egy nagyszerű egyéni megmozdulást követően növelte a vendég előnyt. A VAR kezezés gyanúja miatt visszanézte az akciót.

A szakértő ítélete: „Szabályos gól született, nem történt kezezés a labdalevételkor.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK