Courtois: Minden meccset meg kell nyernünk

A mérkőzést követően Fede Valverde és Thibaut Courtois osztották meg gondolataikat a sajtó munkatársaival.

Valverde:

A mérkőzés: "A mérkőzés jelentős részében mi voltunk a jobbik csapat. Kemény ellenfelünk volt, tudták mit kell csinálniuk, de sikerült megbirkóznunk velük. Ez motivációként szolgálhat a szezon hátralévő részére."

Érzések: "Nagyon boldog vagyok. Véleményem szerint egy nehéz mérkőzés, és különösen egy győztes mérkőzés után élvezned kell a pillanatot. Haladnunk kell tovább ezen az úton, és motiváltnak, illetve céltudatosnak kell maradnunk."

Vinícius Jr.: "Le a kalappal a teljesítménye előtt, de a győzelem mindegyikünké, akár játszott valaki, akár nem, mivel egy csapat vagyunk."

valverde20200622

Vitatható döntések: "Láttam az esetet, amikor Vinícius vezette a labdát, majd hozzáértek, azonban a meg nem adott gólról lemaradtam."

Courtois:

Folytatás: "Nem vehetünk vissza, mivel 3 napon belül ismét játszanunk kell. Ahogy a főnök is mondta, ki kell mennünk a pályára, és minden meccset meg kell nyernünk, mintha csak egy kupadöntőben lennénk. Haladnunk kell tovább."

A mérkőzés: "Ma a győzelem megszerzése volt a fő célunk. Tudtuk, hogy itt mindig kemény mérkőzésre kell számítanunk, erős csapatuk van és az Európai porondra kerülésért küzdenek. Ezért is nagyon jó érzés innen győzelemmel távozni. A góljukat követő utolsó 15 percre beszorultunk, de végül győzni tudtunk. Ez a 3 pont létfontosságú volt."

Elvett gól: "Amikor a lövés jött, három játékos is előttem állt; Merino, egy másik Sociedad játékos, és egy játékos tőlünk, aki blokkolni próbált. Semmit sem láthattam, ha pedig nem látod a labdát, akkor minden olyan gyorsan történik, hogy képtelen vagy rá reagálni, ezért volt leshelyzet. Igazságos vagy sem, zavarta a kilátásomat. Ezért van a VAR, és szerintem a mai ítéletek egyértelműek voltak."

courtois20200622

Hátralévő mérkőzések: "Amikor elkezdtük a mini előszezonunkat, tudtuk, hogy 11 döntő áll előttünk. Már hármon túl vagyunk, így még nyolc maradt, amelyek egytől-egyig kemény mérkőzések lesznek. A következő ellenfelünk a Mallorca lesz, akik a bentmaradásért küzdenek, ezért biztos, hogy meg kell majd izzadnunk, nem dőlhetünk hátra. A héten nagyon fókuszáltnak kell maradnunk, mivel 3 napon belül ismét játszanunk kell."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK