Zidane: Nem kedveznek nekünk a játékvezetők, és pont

Vasárnap este fontos mérkőzés vár a Real Madridra, hiszen amennyiben a királyi gárda két vállra fekteti a Real Sociedad együttesét, úgy pontszámban beéri a Barcelonát a tabellán, a végelszámolásnál pedig a pontegyenlőség a blancóknak kedvezne. A találkozó előtt Zinédine Zidane állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzésről: „Az elmúlt két mérkőzésünkből kiindulva, amelyeken igen jól teljesítettünk, a célunk ugyanaz: megfelelően felkészülni, ezt pedig meg is tettük. Tudjuk, hogy ez lesz az első idegenbeli megmérettetésünk, és egy nagyon jó együttes ellen játszunk majd, akik csodálatos munkát végeznek. Megnehezítik majd az életünket, de azon vagyunk, hogy jó teljesítményt tegyünk le az asztalra.”

„Az a tény, hogy lehetőségünk nyílik az első hely visszaszerzésére, semmin sem változtat. Ez lesz a harmadik meccsünk, és változatlan szellemben kell továbbmennünk. 11 döntőről beszéltünk, és már itt is van a következő, amire becsülettel felkészültünk, csak arra gondolva, hogy kimegyünk és a lelkünket is kitesszük a pályára.”

A személyisége: "Vagyok, aki vagyok. Életem során minden utamba kerülő helyzetből a lehető legjobbat akarom kihozni, és szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit igazán élvezek. Ezt nem mondhatja el mindenki magáról. Panaszkodhatnék, ahogy teszik azt mások, de az nem változtatna semmit az edzői szerepemen. Nagyon pozitív személyiség vagyok, és ha mindenedet beleadod abba, amit éppen csinálsz, a dolgok úgy fognak alakulni, ahogy kell.”

Játékvezetés (Piqué szerint a játékvezetők a Real Madridot támogatják – a szerz kieg.): "Egyetlen dolog miatt aggódom és egyetlen dolog számít nekem most, a holnapi meccs. Megvan a saját véleményem erről, de nem fogom megosztani, mert nekik is lehet véleményük rólam. Csak a saját összecsapásunkra koncentrálok, ez hoz lázba mindannyiunkat. Itt minden a játékról szól. A játékvezetők nem kedveznek nekünk. Pont. Ennél többet nem is kell beszélni erről.”

Zidane

Asensio: "Marco itt van velünk. Jól szállt be legutóbb és nagyon örültünk annak, ami történt, de egyszerre csak egy lépést haladunk előre. Van időnk, és nem gondolhatjuk azt, hogy minden találkozón szerepet kap. Egy ilyen súlyos sérülés után lassan, lépésről lépésre kell haladnunk, ezt tesszük mi is és ő is. Nem sietjük el a dolgokat.”

Idegenben, zárt kapuk mögött játszani: „Az előnyödre is válhat és hátráltathat is. A játékosok szurkolók előtt szeretnek játszani. Amikor idegenben szerepelsz, a vendéglátó csapat szimpatizánsai nagyon jó atmoszférát teremtenek. Folytatnunk kell az eddigi munkánk, elszántnak és koncentráltnak kell lennünk. Szenvedhetsz a mérkőzéseken, de az a fontos, hogy mindig fókuszált legyél. Ez egy különleges helyzet, ezért most még inkább összpontosítanod kell.”

Ødegaard: „A jó hír az, hogy ő a mi játékosunk. Ő jelenti a jelent és a jövőt is. Nagyon fiatal még és nagyon jól teljesít a Sociedadnál. Jelen pillanatban tiszteletben kell tartanunk a Real Sociedaddal kötött szerződését és meglátjuk, hogyan dönt a klub vele kapcsolatban. Az a jó, hogy a Sociedad a legjobbat hozza ki belőle ebben az idényben.”

Benzema karrierje: „Nem változott sokat. Egyedül a kora és a tapasztalata változik. Már 10 éve a Real Madrid futballistája. Számomra ő még mindig ugyanaz a játékos, de tudja, hogy folyamatosan fejlődhet, és éppen ezt teszi. Nagyon vigyáz magára, és egy igazán ambiciózus ember. Szereti a labdarúgást ,és bárkivel képes együtt játszani. Ti kívülről azzal foglalkoztok, hogy a Real Madrid kilencese hány gólt szerez. Nem értek egyet ezzel, nagyszerű teljesítményt nyújt, és ha gólokat lő, az még jobb, de nem érdekel egy olyan kilences, aki csak gólokat szerez, de nem veszi ki a részét a játékból. Benzema mindkettőben otthonosan mozog.”

A játék másik oldala működik? (Bizonyos klubok, játékosok nyomást helyeznek a játékvezetőkre – a szerz. kieg.): „Remélem nem. Nem gondolok ilyesmikre. Ha a pályán kívül is lehet játszani egy másik játékot, mi biztosan nem fogunk. Mi vagyunk a Real Madrid, ismerjük az erősségeinket, azt, hogy milyen együttesről és milyen játékosokról beszélünk, akik nagyon jól teljesítenek. Ha felkészültek vagyunk, sok mindenre képesek lehetünk. Nem fogom elmondani a véleményemet, és mindenki mondhat bármit, ami a nézeteinek megfelel.”

Tanácsolja a játékosoknak, hogy ők ne tegyenek ilyen nyilatkozatokat?: „Nem. Intelligens játékosaim vannak, gondolkodnak és mondanak bizonyos dolgokat, néha hibáznak, de nem fogom megmondani egyiküknek sem, hogy mit kell mondaniuk. Nem mondhatunk értelmetlen dolgokat. Intelligens játékosaim vannak, akik tudják, mik a kockázatok. A legfontosabb számunkra a futball, a megfelelő edzésmunka, a pihenés, mert ezekkel érhetsz el nagy dolgokat.”

Real Sociedad: „Nem tudom, hogy gyengébben játszanak-e most. Igaz, hogy az eredményeik nem olyan jók mostanság, de bármikor borsot törhetnek az orrod alá, külön igaz ez a Real Madrid esetére. Jól játszanak. Jól kezdtünk, de az már a múlté. Ugyanezen az úton kell haladnunk továbbra is, csak arra gondolhatunk, hogy ez egy újabb döntő, függetlenül attól, hogy otthon, vagy idegenben játszunk.”

Bale: „Bízom benne, ahogy mindegyik játékosomban is bízom.”

Reinier: „Úgy látom, jó formában van. Ő a jövő embere. Nagyon fiatal, csak most érkezett és most edzett velünk először. Sajnálatos módon tegnapelőtt fájlalta a lábát, a következő napokban pedig kiderül, hogy mi a probléma. Az első néhány napon megmutatta, hogy minőségi játékos, akire számíthatunk a jövőben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…