Zidane: Vár még ránk kilenc döntő

Zinédine Zidane nyilatkozott a sajtó munkatársainak a Valencia elleni győzelem után.

A mérkőzés: "Elképesztően fontos sikert értünk el. Egy olyan együttessel szemben szereztük meg a három pontot, amely az első félidőben nagy iramban focizott. Mi is kiválóan teljesítettünk az első perctől fogva, a második féidőben pedig sikerült szintet lépnünk. Mindig kell majd alkalmazkodnunk másokhoz, a lényeg, hogy mi elégedettek lehessünk a teljesítményünkkel. Elégedett vagyok a játékosaimmal. Nagyot küzdöttek a pályán, és megérdemelt győzelmet arattak. Nagyon jól teljesítettünk fizikailag, a csapat nagyon jó formát mutatott a találkozón. Ez egyértelműen a játékosok hozzáállásának köszönhető. Most ott vagyunk, ahol szeretnénk lenni, de folytatnunk kell ezt a munkát. Még csak két összecsapáson vagyunk túl, kilenc döntő még hátravan. Nincs sok időnk, ezért most pihennünk kell, majd pedig felkészülnünk a vasárnapi mérkőzésre.”

Asensio: „Elképesztően sokat jelent ez a gól, főleg neki. Örülünk, hogy Marcót újra a pályán láthatjuk. 8 hónap kihagyás után térhetett vissza, majd az első labdaérintéséből egy ilyen gyönyörű találatot szerez. Le vagyok nyűgözve.”

Zidane

A gólok: „Benzema csodagólt szerzett. A találatot megelőző mozdulatot követően a gyengébb lábával lőtte meg a labdát a levegőben. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Még inkább ez a helyzet Asensióval is, aki nyolc hónap kihagyás után tett le ilyen teljesítményt az asztalra. Nagyon boldog volt. Az, hogy rögtön az első labdaérintése után gólt szerzett, azt bizonyítja, hogy készen áll és magas szinten tud teljesíteni.”

Változások: „Minden összecsapásnak megvan a saját története és ez volt a helyzet ma is. Jól játszottunk, ugyanakkor többet is változtathattunk volna. Ma este csak kettőt cseréltünk, azt megelőzően öten is beálltak. A végén minden úgy alakult, ahogy szerettük volta, ez a leglényegesebb. Lesznek még olyan mérkőzések, ahol többet kell majd változtatnunk. Azt azonban fontos leszögeznem, hogy az öt cserelehetőség nem jelenti azt, hogy minden alkalommal élnem is kell vele. Szeretném kiemelni azt a kemény munkát, amit az egész csapat letesz az asztalra. Azok a labdarúgók is, akik nem lépnek éppen pályára, mindig kitűnően végzik a dolgukat. Szükségünk van arra, hogy mindenki készen álljon. Folytatnunk kell az eddigieket, hiszen még kilenc összecsapás vár ránk. Egy újabb fontos találkozó következik vasárnap a San Sebastiánban. Élveznünk kell, illetve gratulálnunk a futballistáknak, akik mindent megtesznek a pályán. Boldog vagyok miattuk.”

Hazard teljesítménye: „Mondhat bárki bármit, de ez ma az ő napja volt. 75 percet játszott, ami alatt varázslatos teljesítménnyel rukkolt elő. Sosem tudhatod, hogy éppen mit fog húzni. Néha fáradtak tűnik, majd megkapja a labdát és új erőre kap, mintha mi sem történt volna. Örülünk, hogy nálunk játszik. Kiváló képességekkel van megáldva és nagyon jól teljesített, ennek hatással kell lennie az egész együttesre.”

Zidane

A középpályások: „Ma így döntöttem. A Valencia elleni találkozóról beszélünk, de már nem tudunk rajta változtatni úgysem. Kedvelem Modrić játékát, mert nagyon jó összekötő kapocs a pályarészek között. A Valencia egy olyan gárda, amely négy játkossal védekezik, az első gólnál épp ezt szerettük volna kijátszani. Sergio visszaszerezte a labdát, majd Modrić, Hazard és Benzema tökéletesen játszott össze.”

La Liga: „Csak rajtunk múlik, hogy mit teszünk. Ismerjük a helyzetet. Megfogom nézni a Sevilla és a Barcelona találkozóját, de nem az fog végig a fejemben járni, hogy a katalánoknak bukniuk kell. A lényeg, hogy mi ne térjünk le arról az útról, amelyen elindultunk. Jól emlékszem arra a bajnokságra, amit vezetőedzőként nyertem meg. Az utolsó fordulóban tudtuk elhódítani a trófeát a Málaga otthonában.

Meg nem adott gól: „A bíró meghozta az ítéletét, amit mi tudomásul veszünk. A VAR segítségével döntött, de mint mindig, én csak külső szemlélő voltam most is. Ez egy nagyon bonyolult, összetett feladat, a végén pedig a játékvezető úgy ítélte, hogy a sípjába kell fújnia.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…