Real Madrid – Valencia (3-0): Álomszerű visszatérés

A Real Madrid a Valencia elleni győzelem megszerzésével megmutatta, hogy nem adja fel a bajnoki címért folytatott harcot. Egy nagyszerű első félidei teljesítmény volt az Eibar elleni győzelem kulcsa, ám ezúttal a második játékrész bizonyult döntőnek, hiszen mindhárom hazai találat ekkor esett. Benzema kétszer, másodszor egy elképesztő találattal, Asensio pedig kilenc hónap után első labdaérintéséből köszönt be a denevérek kapujába, biztosítva a csapat számára a három pontot.

Hatalmas iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat nagy helyzeteket alakított ki az első negyedórában. Először Benzema játszott össze Hazard-ral, aki a menteni igyekvő védő szorításában nem tudta megverni Cillessent. Két perccel később a vendégek előtt adódott hatalmas lehetőség, Rodrigo kapott nagyszerű passzt, aki aztán a hosszú sarkot vette célba, ám Courtois hatalmasat nyújtózva éppen hogy elérve a labdát a kapufára tolta azt.

Az idő előrehaladtával nem tűnt úgy, hogy bármely csapat is visszavenne, a lehetőségek pedig tovább érkeztek. A Valencia a 21. percben betalált a hazai kapuba, azonban Rodrido gólját a játékvezető az események videós elemzése után érvénytelenítette. Az akcióba beavatkozó, vagyis a menteni igyekvő Varane-t akadályozó Maxi Gómez lesen tartózkodott, így nem volt kérdés, hogy szabálytalan találat született. A nagy ijedség után a blancók hamar helyzetbe kerültek, Carvajal egyéni akciója végét azonban a szemfüles Cillessen jelentette. A félidő utolsó lehetőségei Kondogbia és Hazard nevéhez fűződnek, de a két távoli bomba a kapusok közbeavatkozásának köszönhetően végül nem került a hálóba.

Asensio

A Real Madrid a szünet után dominálta a játékot, Hazard és Benzema összjátékának köszönhetően újabb helyzet alakult ki, ám ezúttal gól is lett belőle. Sergio Ramos szerzett labdát a tizenhatos előtt, ami Modric elé került. A horvát aztán Hazard-t indította, aki a középen érkező Benzema elé tálalt, a francia pedig jobbal ellőtte a labdát Cillessen mellett. Öt perccel később Modric próbálkozott egy távoli balossal, ám a kapus ezúttal a helyén volt.

A 74. percben jártunk, amikor elérkezett a mérkőzés madridizmus által legjobban várt pillanata: beállt Asensio, aki július 24 óta sérült volt. A fiatal spanyol visszatérése ennél jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen első labdaérintéséből betalált. Mendy ment el a bal szélen, megverte a védőjét, majd erősen középre lőtte a labdát Asensio elé, aki kapásból helyezett a vendégek hálójába. Álomszerű visszatérés, amit jól jellemez a gólöröm, egy hatalmas mosoly.

A Real Madrid már lezárta a meccset, de az este legszebb találata még hátra volt. A 86. percben Asensio passzolt Benzemának, aki elő labdaérintésével lerázta védőjét, majd anélkül, hogy a labda talajt ért volna, egy nagyszerű ballábas kapáslövéssel juttatta a kapuba a játékszert. A 89. percben a Valencia megfogyatkozott, hiszen a játékvezető azonnali piros lappal kiállította Lee Kang-int, aki a labdával mit sem törődve háromszor is belerúgott Sergio Ramosba. A blancók végül három ponttal, és kapott gól nélkül zárták a meccset. Még kilenc döntő vár a csapatra.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…