Ha nem kedveled Benzemát, nem szereted a futballt

A MARCA újságírójának szubjektív véleménye.

Ez a kis gúnyos mondat pont olyan remek, mint Benzema játéka, pont olyan finom, ahogy ő ezt a játékot érti. Ez pont azoknak szól, akiknek 11 idény után még mindig nem sikerült megérteniük, hogy Karim Benzema a világ egyik legjobb csatára. Ez nem vita tárgya.

Azoknak, akik ezeket az éveket azzal töltötték, hogy folyamatosan ugyanazt mantrázták: „De nem lő gólokat!” Ezzel kritizáltak egy olyan játékost, aki ezek alatt az évek alatt, az egók világában olyan szokatlan nagylelkűségével, óriási tehetségét Cristiano Ronaldo szolgálatába állította. Szóval ünnepeljünk, hogy a csatár, aki nem szerez gólokat, a Real Madrid történetének ötödik legeredményesebb játékosa lett. Benzema elérte a 243 gólos határt, amivel maga mögé utasította a legendás Puskás Ferencet, és beállt Santillana, Di Stéfano, Raúl González és Cristiano Ronaldo mögé.

Benzema

Ahhoz, hogy ezt megtegye, először csodás egyérintős passzt kapott a frissen visszatérő Marco Asensiótól, amit lenyűgöző mozdulattal szelídített meg, átpöccintette a labdát a saját feje felett, és nem okozott gondot neki, hogy lábat váltson, majd kapásból, védhetetlenül rúgta a labdát a kapuba Cillessen mellett, aki bár az első sorból nézte végig a történéseket, szinte fel sem fogta, hogy mi történik.

Ez volt Benzema második gólja a meccsen, a 21. az idényben, ami azt jelenti, hogy kizárólag Lionel Messi előzi meg a Pichichiért folytatott harcban. És ez volt 243. találata a blancók színeiben. De ne feledjük, Benzema nem lő gólokat. Amit ezek az emberek nem mondanak, az az, hogy varázslat van a lábában. Ha nem kedveled Benzemát, nem szereted a futballt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK