Zidane: Tisztelem Bale-t, mindig is normális volt a kapcsolatunk

Csütörtökön 22 órakor a Valencia ellen lép pályára a Real Madrid a spanyol bajnokság 29. fordulójában. Zidane kicsit szokatlan időpontban, de megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen szóba jött az Eibar elleni gyenge második félidő, a Bajnokok Ligája, és Bale valamint Hakimi helyzete is.

A mérkőzésről
"Egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani, nem lesz egyszerű megszerezni a győzelmet. Folytatni akarjuk a hétvégén elkezdett úton. Ismét itthon játszunk, jól szeretnénk teljesíteni, a célunk most is a három pont megszerzése. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért."

Visszaesés az Eibar elleni második felidőben
"Nem tudom, hogy mindig így volt-e, de sok olyan meccsünk volt, amikor viszonylag korán két-három gólos előnyre tettünk szert. Nehéz ugyanúgy pörögni 90 percen keresztül, miután fél óra elteltével már 3-0-ra vezetsz. Nem gondolom, hogy erősebb ellenfelekre van szükségünk, hogy a meccs végéig ugyanolyan intenzitással játszunk. Nagyon erős a spanyol bajnokság, a tabella másik felében lévő csapatok ellen is nagyot kell küzdeni. Ismerjük az erősségeinket. Megvan a minőségünk, hogy erősen kezdjük és minél előbb kezünkbe vegyük a mérkőzést. De persze ott egy ellenfél is, aki sok problémát okozhat a 90 perc alatt. Tudjuk, hogyha intenzíven kezdjük a találkozót, akkor jól fogunk teljesíteni. Képesek vagyunk erre. Jól edzettünk, mindenki a csütörtöki mérkőzésre koncentrál."

Dühös voltál a második félidő miatt?
"Edzőként minden jogom megvan ahhoz, hogy mérges legyek, mert mindig azt akarom, hogy jól játsszon a csapat. De ez teljesen normális. Ami az öltözőben történik az ott is marad. Ha boldog vagyok, ha ideges. Mit mondhatnék? Sokkal elégedettebb voltam az első félidővel."

Zidane sajtótájékoztatója a Valencia elleni bajnoki előtt.

A sorsolás
"A sorsolás és az időbeosztás adott, mi pedig alkalmazkodunk. Ha tetszik nekem, ha nem, akkor is ez van, és ez nem is fog változni. Nem kell kifogásokat keresni. Boldogok vagyunk, hogy újra futballozhatunk. Pozitívan állok a dolgokhoz, és nincs okom panaszkodni. Tíz találkozó van hátra, csak arra gondolunk, hogy a legjobb formánkat mutassuk és megnyerjük az összes meccsünket. Akkor is, ha mindig a Barcelona után fogunk játszani."

Az edzés időpontja
"A következő négy mérkőzésünket este 10 órakor fogjuk játszani. Úgy gondoltam, fontos, hogy legyen egy edzés körülbelül abban az időpontban, amikor a találkozók lesznek. Fontos, hogy alkalmazkodjunk a helyzethez."

A Manchester City elleni visszavágó
"A koronavírus-járvány miatt már sok fura dolgot kellett átélnünk, minden megváltozott körülöttünk, amihez alkalmazkodnunk kell. Ez már így is marad a szezon a végéig. Igaz ez a Bajnokok Ligájára is. Ismerjük a forgatókönyvet, csak azt nem tudjuk, hogy hol játsszuk le a visszavágót. Hamarosan ez is kiderül. Ha Lisszabonban, akkor Lisszabonban, ha Manchesterben, akkor Manchesterben fogunk játszani. Még egy kicsit odébb van a Bajnokok Ligája."

A Bale-lel való kapcsolat
"Jól érzi magát, és ő is örül, hogy újra futballozhat. Volt egy kisebb probléma a hátával, emiatt nincs száz százalékos állapotban. Jól teltek az edzések, mindenki a következő meccsre fókuszál. A kapcsolatunk mindig is jó volt. Én vagyok az edző, Gareth pedig egy fontos játékos. Ha valaki nem játszik, az nem azért van, mert nem jó a kapcsolatunk. Ismerjük őt, tudjuk, milyen típusú játékos és tisztában vagyunk vele, mit adott eddig a klubnak. Semmi sem változtat véleményemen, nagyon tisztelem Gareth-et. Nem tudom minden nap ellenőrizni és kontrollálni, miket írtok. Mindig is teljesen normális volt a kapcsolatunk."

Hazard visszatérése
"Ilyen hosszú kihagyás után még inkább örülök, hogy újra számíthatunk Eden játékára. Ez a nem tervezett szünet lehetőséget adott neki arra, hogy felépüljön és újra együtt készüljön a csapattal. Fizikálisan nagyon jó formában van. Mi pedig jól tudjuk, mire képes."

James Rodríguez
"Jól ismerem James-t. Igaz, hogy mostanában nem sokat játszott, de ez semmit sem jelent. Továbbra is számítok rá. Jól edz, meglátjuk, mikor fogjuk tudni használni őt. 23 játékosom van, mindenkire ugyanúgy számítok, főleg most, hogy háromnaponta meccset játszunk."

Achraf Hakimi
"Nagyon kedvelem őt, és mindannyian tisztában vagyunk vele, milyen jó szezont fut Dortmundban. Örülök neki, mert nagy szüksége volt erre. Szerencsére sokat játszik, mindenki nagyon elégedett Hakimivel."

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…