Sergio Ramos újabb rekordok kapujában

A spanyol védő a liga történetének legeredményesebb védője, most még holtversenyben. A MARCA címlapon foglalkozik a blancók kapitányának rendkívüli teljesítményével.

Sergio Ramos átrohan a középpályán, csatlakozik a támadáshoz, majd csatárokat megszégyenítő módon érkezik a beadásra a tizenhatoson belül. Eden Hazard biztosan csodálkozott, hogy mi a fenét keres ott a kapitány, de a legegyszerűbb és legjobb megoldást választva lepasszolta neki a labdát, így a spanyol védő neve újabb találat mellé került be. Ellentmondást nem tűrő gól, semmi felesleges affektálás, így Ramos bajnoki góljainak száma 67-re nőtt (2 a Sevillában, 65 a Real Madridban).

A blancók kapitánya ezzel Ronald Koeman mellé csatlakozott, így holtversenyben ő a spanyol pontvadászat leggólerősebb védője. A 105 gólos Fernando Hierro neve sokakban felmerülhet, azonban a spanyol hosszú ideig középpályásként játszott, 44 gólt ezen a poszton futballozva szerzett, még Radomir Antic kezei alatt. Hierro legjobb idénye az 1991/1992-es volt, amikor 21 gólig jutott, emellett pályafutása alatt 25 kísérletből 21 büntetőt is értékesített.

Sergio Ramos

Koeman csapatának első számú tizenegyesrúgója volt, góljainak 68,65%-át így szerezte. A hollandot csak hat alkalommal tudták megakadályozni a büntető értékesítésében 52 kísérletből, az 1991/1992-es idénye pedig 16 góllal (ebből 11 büntető) a legeredményesebbje volt.

Ramos figyelemreméltó mennyiségben szerzi az akciógólokat, hiszen góljainak mindössze 16,4%-a született büntetőből. Ráadásul csak egyet hibázott el, korábbi csapata, a Sevilla ellen.

A védő egyébként nagy nyomás alatt is rendre értékesíti a büntetőit, ahogy azt tette a Real Betis ellen, március 8-án is. Még úgy is a klub legeredményesebb védője, hogy tizenegyeseinek egy részét átengedi csapattársainak.

Ramos az aktuális idényben csapata második legeredményesebb játékosa, hat bajnoki és két BL-találattal. Tíz mérkőzéssel a bajnoki idény vége előtt már csak egyetlen találatra van attól, hogy megdöntse saját rekordját, már ami az egy idényben lőtt gólok számát jelenti, és nagyon jó úton halad afelé, hogy ezt meg is tegye.

A Real Madrid következő ellenfele a Valencia, akik ellen Ramos négy gólt számlál 25 bajnoki meccs alatt, amivel a denevérek a második legkedveltebb ellenfél a spanyol védő számára a Málaga után, akik ellen ötször is betalált.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…