Augusztusban visszatér a Bajnokok Ligája

Az UEFA megerősítette, hogy augusztusban rendhagyó módon folytatódik a Bajnokok Ligája, nyolccsapatos minitornán dől el a legendás trófea sorsa.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága szerdán zöld utat adott a portugál fővárosnak, így a legrangosabb európai kupasorozat – amelyet a világjárvány szakított félbe márciusban – idén sem marad győztes nélkül, Lisszabonban avatnak bajnokot.

A negyeddöntőket augusztus 12. és 16. között játsszák, az itt továbbjutó együttesek 18-án és 19-én mérkőznek meg egymással, a finálét pedig 23-án rendezik a Benfica otthonában, az Estádio da Luzban.

A negyeddöntők és az elődöntők során a felek egy mérkőzést játszanak, ellentétben az eddig megszokott oda-visszavágós rendszerrel. Az elmaradt nyolcaddöntőket augusztus 7-én és 8-án pótolják, arról azonban egyelőre nem született döntés, hogy a csapatok hazai pályán vagy semleges helyszínen, Portugáliában folytatják a küzdelmeket. Utóbbi esetben az Estádio do Dragão és az Estádio Dom Afonso Henriques is szerepelhet a fogadó helyszínek között.

Minden hátralévő találkozó este 9 órakor fog kezdődni. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, hosszabbításra kerül sor, szükség esetén pedig tizenegyespárbaj zárja a párharcokat. A negyeddöntők és az elődöntők sorsolását Nyonban tartják, ezt követően teszik nyilvánossá a teljes menetrendet.

Atatürk Olimpiai Stadion

2021-ben Isztambul ad otthont a finálénak

Eredetileg idén az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban rendezték volna a döntőt májusban, a járvány miatt azonban erről le kellett mondania a szervezőknek. Az UEFA megerősítette, hogy a rendezés jogát 2021-re kapta meg a Márvány-tenger partján elterülő város. Szentpétervár, München és London – az elkövetkezendő három év döntőinek házigazdája – mind beleegyeztek abba, hogy egy éves csúszással rendezzék a finálékat a már kiválasztott városokban..

A hírek szerint a csapatok a nyilvánosságtól elzárt hotelekben laknak majd a kötelező távolságtartás érdekében, Portugáliának pedig rengeteg opciója van az elszállásolás ügyében, ráadásul jelenleg karanténra vonatkozó előírások sincsenek.

Forrás: uefa.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK