HIVATALOS: Iker Casillas mégsem indul az RFEF elnöki posztjáért!

A spanyol legenda az alábbi hivatalos közleményben tudatta, hogy visszalép a jelöltségtől.

Szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy úgy döntöttem, nem indulok a Spanyol Labdarúgó-szövetség közelgő elnökválasztásán.

A legfőbb ok, ami arra sarkallt, hogy meghozzam ezt a döntést, az a kivételes társadalmi, gazdasági és egészségügyi helyzet, amely az országunkat súlytja, így pedig a választások háttérbe szorulnak. Úgy gondolom, hogy ez most a tettek ideje, nem pedig a megosztottságé, a labdarúgásnak és a társadalomnak erre van szüksége. A sportvilágnak és a szövetségnek most arra kell koncentrálnia, hogy hogyan segítse a játékosokat, klubokat, versenysorozatokat, egy választás pedig csak egy olyan dologra irányítani a figyelmet, ami ezekben a napokban nem alapvető fontosságú.

Ez a kapu azonban nem örökre zárul be. Szerettem volna egy igazságos, átlátható és teljeskörű választási procedúrát, a legjobbat akarva a spanyol futball számára, de úgy gondolom, hogy ez most nem ilyen lett volna. Remélem, hogy a következő választásokon velem, vagy másik jelöltek részvételével sor kerülhet rá.

Természetesen a CSD, az RFEF, a LaLiga, az AFE és az elnökeik rendelkezésére állok, bármikor is szükségük lenne rám, a futball érdekében pedig örömmel működöm együtt velük. Ma össze kell fognunk ahhoz, hogy előreléphessünk.

Végül szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak a közösen átélt izgalmas előválasztási hónapokért, illetve úgy általánosságban a futballszervezeteknek és a futballvilágnak.

Remélem, hogy a helyzethez képest mindenki a lehető legjobban van.

Iker Casillas

Forrás: Twitter
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK