Jesús Olmo: Volt egy nagyon nagy vitám Ramosszal

Jesús Olmo nem a szakmai karrierének sikerei miatt vált híressé a Real Madrid orvosi stábjának élén, hanem a játékosokat folyamatosan érő sérüléseknek köszönhetően. Az öltöző egy időben már egyöntetűen lázadt a sorozatos fizikai problémák miatt, ami végül Olmo távozását eredményezte. Most egy interjú erejéig emlékszik vissza a 2013 és 2017 közötti időszakra.

„Sergio Ramos különleges. Egyszer volt egy nagyon nagy vitánk egymással. Olyan személyiség, mint én magam, a másik arcába mondjuk a dolgokat. Akkoriban Ramos olyan dolgokat tett, amiket én nem tartottam megfelelőnek, ezt el is magyaráztam neki. Mindketten védtük a saját véleményünket, és bár különbözőek vagyunk, attól a pillanattól kezdve a kapcsolatunk nagyon jó volt.”

„Jó élményekkel gazdagodtunk a Real Madridnál eltöltött idő alatt, habár a stábom sokkal többet dolgozott, mint ami normálisnak mondható lenne. Rengeteg időt töltöttünk a játékosokkal, ez pedig bizonytalansághoz vezethet. Az edzők a legtöbb esetben a tradicionális modellt preferálják, melyben ők irányíthatnak mindent, én viszont velük egy szinten voltam. Létrehoztam egy saját modellt, amit mindenáron védelmeztem is. Amikor ennek vége lett, távoztam.”

„Nem neheztelek senkire, megértem ezeket a dolgokat. Én csak egy egyszerű orvos vagyok, aki akkor dolgozott, amikor azt mondták neki, hogy dolgozzon. Amikor közölték, hogy nem folytathatom ugyanazt a módszert, akkor távoztam.”

„Cristiano Ronaldo nagyon jó volt. A kapcsolatunk nagyszerű, nagyon nagyra értékelem őt. Mindenkivel nagyon szigorú, de saját magával szemben is. Mindenkivel tiszteletteljesen bánik, akivel együtt dolgozik.”

„Minden bizonnyal Gareth Bale a legjobb fizikummal megáldott sportoló, akivel együtt dolgoztam. Szokatlan genetikai adottságai és atlétikai képességei vannak, de ez igaz a technikai tudására is. Talán ő nyűgözött le a legjobban. A teljesítménye viszont több egyéb tényezőtől is függ.”

„Minden egyes sportolónak megvan a saját maga gyengesége. Az emberek csak azt látják, hogy egy játékos sérült, de arról senki sem tud, ha egy labdarúgó úgy lép pályára, hogy közbe fizikai problémái vannak.”

Forrás: MARCA, dailymail.co.uk
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK