A hajrában a 9 évvel ezelőtti Karimra lesz szükség

Az nem kérdés, hogy ki a gólfelelős a jelen Real Madridjában, a MARCA most a francia eddigi idényzárásait vette górcső alá.

Amióta Gareth Bale lényegében kiszállt a buliból, Karim Benzema lett a Zidane-csapat gólfelelőse a Cristiano utáni korszakban. A walesi mindösszesen 10 alkalommal tudott betalálni a bajnokságban azóta, hogy Cristiano Ronaldo végleg búcsút intett a Santiago Bernabéu Stadionnak, ráadásul ezek közül csupán két találat született az aktuális idényben.

Cristiano Ronaldo távozása óta a Real Madrid 109 bajnoki találatot szerzett. Benzema ez idő alatt 35-ször zörgette meg az ellenfelek hálóját, ami azt jelenti, hogy a gólok 32.11 százaléka az ő nevéhez fűződik. Ez több mint háromszorosa a Sergio Ramos által szerzett 11 találatnak.

A francia csatártól való függőség az idény hajrájában még inkább fontossá válik, ugyanis pár hét leforgása alatt már ki is derül, hogy ki is lesz az idei bajnokság győztese. A királyi gárdának szüksége van egy bombaformában futballozó Benzemára. Egy olyan támadóra, aki olyan számokat tud hozni, mint a 2011/2012-es szezonban tette azt. 

Karim Benzema és Sergio Ramos

Akkor még Mourinho volt az edző, a francia támadó pedig kulcsszerepet töltött be a bajnoki menetelésben. Az utolsó 11 találkozóján ugyanis 8 gólt szerzett. Az akkori idény hajrája volt számára a legtermékenyebb a találatok tekintetében, kivéve a tavalyi szezont. Akkor ugyan eredményesebb volt valamivel, de a blancók tulajdonképpen már csak barátságos mérkőzéseket játszottak annak következtében, hogy márciusban kiszálltak a La Liga-elsőségért folyó versenyből.

Hogyan kezd majd Karim?
A spanyol bajnokság három hónapos kihagyás után folytatódik, ami tulajdonképpen egy új idénykezdetnek is felfogható. Megvizsgálva azt, hogy 2009 óta Karim Benzema milyen formában kezdi meg a szezonokat, rendkívül érdekes statisztikákat találunk.

Az első 11 összecsapáson három alkalommal is sikerült már 7 találatot szereznie, ami eddig az általa elért legjobb mutató. Két alkalommal mindezt a legeredményesebb idényében produkálta, egyszer pedig a 2014/2015-ös La Liga-kiírásban. Akkor nem is volt esélye ugyanannyiszor túljárni az ellenfél hálóőreinek eszén, ugyanis az utolsó 11 találkozón csak négyszer léphetett pályára. Az összecsapások során három gólt jegyezhettek fel a neve mellé.

Benzema és Moruinho

A francia támadó bajnoki találatainak a negyedét az egyes kiírások hajrájában szerezte, szám szerint 42-t a 162-ből. Ebben hasonlít Cristiano Ronaldóhoz, aki az utolsó 9 madridi idényének utolsó 11 találkozóján 99-szer köszönt be. A megfékezhetetlen portugál klasszisnak a 2014/2015-ös szezon sikerült kirobbanóan, amikor is 18 gólt szerzett a kiírás hajrájában. Háromszor mesterhármast, illetve egy összecsapáson öt alkalommal is meg tudta zörgetni az ellenfél hálóját.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…