Bale ügynöke: Gareth nem gondolkodik az angliai visszatérésen

Gareth Bale nem szeretne visszatérni az angol bajnokságba, és valószínű, hogy a Real Madridnál fejezi be a karrierjét, állítja a játékos ügynöke, Jonathan Barnett.

A 30 éves walesi szélsővel kapcsolatban az elmúlt időszakban napvilágot látott több pletyka is egy lehetséges angliai visszatérésről, tekintettel arra, hogy a játékos és Zinédine Zidane kapcsolata megromlott. Az előző nyáron Bale majdnem Kínában kötött ki, de az üzlet végül nem jött létre.

„Remek élete van. Nem látok okot arra, hogy ne Madridban fejezze be a karrierjét” – mondta Jonathan Barnett, a játékos ügynöke.

Bale-t többször is szóba hozták az elmúlt években a Tottenham vagy a Manchester United együttesével, legutóbb pedig a Newcastle-lel boronálták össze, a klub tulajdonosváltása kapcsán.

Bale

Amióta 2013-ban akkor világrekordnak számító összeg fejében megérkezett a Real Madridba, Bale négy Bajnokok Ligáját, egy spanyol bajnokságot, egy Király-kupát, három klubvilágbajnokságot, három UEFA-szuperkupát és egy Spanyol Szuperkupát nyert.

„Ahogy mindig is mondtam, meglehetősen boldog Madridban” – mondta Barnett a BBC Radio egyik műsorában.

„Független életet akar, ami nem arról szól, hogy azt teszi, amit mások mondanak. Pénzügyi szempontból már nincs szüksége semmire a hátralévő életében, de a gyerekeinek és az unokáinak sem.”

„Megnyert már a világon szinte mindent, kivéve a világbajnokságot, de Wales válogatottjában játszik, néhány dolog túlmutat rajta.”

„Szóval minden mást megnyert már, hihetetlen lenne ha visszatérne Angliába, óriási dolog.”

„Nem gondolom, hogy jelenleg ez járna a fejében. Meglehetősen boldog, hogy a Real Madridban játszhat.”

Barnett szerint a topjátékosok fizetése nem fog nagyot zuhanni a koronavírus következményeként kialakult gazdasági helyzet miatt, de nagy átigazolásokra nem számít ezen a nyáron.

Bale

A kérdésre, hogy szerinte vége van-e a nagy átigazolások időszakának, a következőt mondta: „Szerintem rövid távon igen, de hosszú távon nem. A piaci árak vissza fognak állni. Okosan kell kezelni a dolgot, és azt kell mondani, hogy ha ebben az évben nem engedhetek meg magamnak egy ilyen költekezést, akkor nem fogom megtenni.”

„A következő TV-s szerződések megkötésével valószínűleg javul a helyzet, vagy ha a szurkolók visszatérhetnek a stadionokba. A szponzorok is visszatérnek. Minden visszatér.”

„Nem gondolom, hogy a fizetések visszaesnek. Ebben biztos is vagyok. A legtöbb esetben a szerződések köteleznek.”

„Inkább úgy gondolom, hogy a kluboknak jobban át kell gondolniuk a működésüket, és azon kell javítaniuk.”

Az ügynök egy másik rádióműsorban is interjút adott, ahol kifakadt azokra, akik különböző alaptalan pletykákat terjesztenek ügyfeléről.

„Soha, semmi negatívum nem került ki Gareth Bale-ről a Real Madridtól, és Zinédine Zidane sem mondott semmi rosszat róla, de a sajtó mindig kitalál valamit” – mondta Barnett.

Bale

„Az úgynevezett szakértők újra és újra megjelennek a TV-képernyőkön, és olyan dolgokat állítanak, hogy Bale-lel az a legnagyobb baj, hogy nem beszél spanyolul, ez pedig szégyenletes.”

„Ezek az emberek soha nem találkoztak vele, soka nem kérdeztek meg minket, így nem tudom, hogy mire alapozzák a mondandójukat. Gareth Bale beszél spanyolul, szóval nem akarom hallani ezeket a „szakértőket”, akik hülyét csinálnak magukból, amikor bemennek a TV-be, és ömlik belőlük a szemét.”

„A TV-társaságokat is hibáztatom azért, hogy ezeket a „szakértőket” ültetik be a műsoraikba. Hogy beszélhetnek egyáltalán róla, amikor sosem találkoztak vele, és talán sokszor még meg sem ismernék.”

„Ez egy vicc!”

A Real Madriddal való kapcsolatáról is megkérdezték Barnettet, amire az alábbit válaszolta: „Mindig kiváló volt. Zidane-nal, az elnök úrral, a főigazgatóval is a lehető legfantasztikusabb a kapcsolatom. Nyilvánvalóan voltak szóváltásaink, de mindenki vitázik, ebben semmi különleges nincs. De ezek egyike sem volt személyeskedő, vagy rosszindulatú, teljesen hétköznapi, jó kapcsolatunk van.”

Forrás: BBC, Talksport
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK