Ødegaard: Útvesztőben a Real Madrid és a Real Sociedad között

Egy ideig úgy tűnt, Martin Ødegaard helye biztos a Real Madrid első csapatának jövő évi keretében, de a dolgok megváltoztak az elmúlt hetekben.

A koronavírus-járvány által okozott leállást megelőzően különböző elképzeléseket dolgoztak ki Madridban annak érdekében, hogy helyet csináljanak a norvég labdarúgó számára a keretben. 

Azonban, mivel kisebb az esélye annak, hogy játékosok fognak távozni a klubtól nyáron, gyakorlatilag elvetették az ötletét annak, hogy Ødegaard visszatérjen és Madridban töltse a következő idényt. A Real Madrid most a játékosok eladására koncentrál, de nincsenek túl optimista kilátások ebben a szegmensben. 

Ødegaard ugyan konkrétan nem mondta ki, de elég egyértelművé tette, hogy folyamatos játéklehetőséget akar, és fontos tagja akar lenni a csapatának – ezek olyan dolgok, amelyeket megtapasztalhatott a Sociedad játékosaként. 

Nem arról van szó, hogy a futballista ne lenne elég jó ahhoz, hogy Zinédine Zidane játékosa legyen, de elképzelhető, hogy a jelenlegi keretben nem jutna annyi játékperchez, amennyi kívánatos lenne a számára. Jelenleg a vezetőség nem látja tisztán, hogyan illeszthetnék a norvég labdarúgót a jövő évi csapatba. 

Konkurenciaharc a helyekért

Jelenleg három játékos helye biztos Zidane elképzelései szerint, ők pedig Fede Valverde, Casemiro, és Toni Kroos. Luka Modrić és Isco is jó esélyekkel indulnak a francia mesternél, nem úgy James Rodriguez. Mivel ez az öt labdarúgó kéznél van, nehéz lenne helyet találni Ødegaard számára is, különösen a kezdőcsapatban. 

A 21 éves futballista pontosan tudja, hogy a fejlődésének kulcsfontosságú szakaszában van, és nem akarja vesztegetni az idejét a kispadon ülve. Mindeközben a Real Sociedad egyre izgatottabban várja, hogy megtarthatják-e a középpályást még egy évre. A baszk klub egyértelmű döntést vár a tekintetben, hogy a kétéves kölcsönszerződés második felét is kitölti-e a játékos, de a járványhelyzet lelassította a folyamatokat. Ami bizakodással töltheti el a baszk együttest, az az a tény, hogy a játékos nagyszerűen beilleszkedett mind a klubnál, mind a városban. Minden annak az irányába mutat tehát, hogy a labdarúgó még egy évet tölt kölcsönben San Sebastiánban. 

Ez azonban még megváltozhat attól függően, hogy miként alakul a szezon hátralévő része. A baszk csapat jelenleg a Bajnokok Ligája indulásért küzd, amely egyértelmű célja a klub mellett a játékosnak is. 

„A világ minden játékosának ez az álma, és mi is a legjobbak között akarunk szerepelni jövőre” – nyilatkozta a nemrég a fiatal labdarúgó.

A Real Madrid teljes bizalommal van a norvég futballista iránt. Hisznek benne, és neki is az az álma, hogy a Bernabéuban legyen sikeres, de ki akarják várni azt az időpontot, amikorra kitisztul a kép a középpályát illetően, és csak ezután hoznák vissza a klubhoz. A helyzet megoldása mindenesetre hamarosan világosabbá válhat. 
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK