VIDEÓ – A Tizenkettedik!

A Real Madrid 2017. június 3-án, Carfdiffban hódította el a Tizenkettediket, a Juventus legyőzésével.

2017. június 3-án a Real Madrid tizenkettedik alkalommal emelhette magasba a legrangosabb európai kupasorozat megnyeréséért járó trófeát. Az ünneplésre ezúttal Cardiffban került sor, az ellenfél pedig a Juventus együttese volt. A találkozón Cristiano Ronaldo szerzett vezetést a blancóknak. Erre Mandžukić még egy ollózással tudott válaszolni, azonban ahogy a 4-1-es végeredmény is mutatja, az összecsapáson végig a Real Madrid akarata érvényesült. A meccs második félidejében remek teljesítménnyel, ellentmondást nem tűrően emelkedett ellenfele fölé a Real Madrid, és végül Casemiro, Cristiano Ronaldo és Asensio is betalált.

A győzelemnek köszönhetően a Real Madrid a futballtörténelem első olyan klubjává vált, amely a jelenlegi formátumban két egymást követő idényben meg tudta nyerni a Bajnokok Ligáját. A döntőbe vezető úton Zidane fiai a Sporting CP, a Borussia Dortmund és a KP Legia Warszawa együtteseivel találkoztak a csoportkörben, az egyenes kieséses szakaszban pedig a Napoli, a Bayern München és az Atlético Madrid volt az ellenfél. Érdekesség, hogy a Real Madrid a negyedik BEK-serlegét is ezen a napon gyűjtötte be, még 1959-ben.

Felállások:
1- Juventus: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Barzagli (Cuadrado, 66’), Álex Sandro, Chiellini, Khedira, Pjanic (Marchisio, 71’), Dybala (Lemina, 78’), Mandzukic, Higuaín.
4- Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos (Morata, 89’), Isco (Asensio, 82’), Modric, Benzema (Bale, 77’), Cristiano Ronaldo.

Gólok:
0-1 (20. perc): Cristiano Ronaldo.
1-1 (27. perc): Mandžukić.
1-2 (61. perc): Casemiro.
1-3 (64. perc): Cristiano Ronaldo.
1-4 (90. perc): Asensio.

Bíró: Felix Brych (Germany).
Stadion: Millennium Stadion

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK