Ødegaard elképzelése nem egyezik Zidane terveivel

Martin Ødegaard jövője az elkövetkezendő hetekben dől el, Zinédine Zidane tervei pedig egyértelműnek tűnnek vele kapcsolatban.

A Real Sociedad sportigazgatója, Roberto Olabe a napokban elismerte, hogy a norvég tehetség jövőjéről már korábban megszületett egy döntés. Ennek értelmében nem maradt volna még egy évet a baszk együttesnél kölcsönben, hanem az idény végén visszatért volna a spanyol fővárosba. A koronavírus azonban a feje tetejére állította a világot, így az eredeti terveken is változtatni kellett, ahogy ő fogalmazott, „kénytelenek voltunk halasztani ezt az időpontot”.

„Az Ødegaardtól kapott visszajelzések alapján igazán optimista vagyok. A tárgyalások folytatódnak a Real Madriddal, célunk, hogy megtartsuk őt” – tette hozzá.

Ødegaard játszani akar

Ahogy azt az AS áprilisban már megírta, a Real Madrid szeretné visszahozni a 21 éves tehetséget a Bernabéuba, miután San Sebastiánban mindenkit lenyűgözött kimagasló teljesítményével: hét gól és nyolc assziszt szerepel a neve mellett. A királyi gárdához közeli források szerint azonban a klub tiszteletben tartja a norvég középpályás igényeit is, hiszen rendszeres játéklehetőséget szeretne.

Odegaard lehet Modric utódja a Real Madridnál.

Amennyiben Zidane hatodik számú opcióként tekint rá Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić, Fede Valverde és Isco mögött, úgy a Real Madrid beleegyezik abba, hogy Ødegaard még egy idényt Baszkföldön töltsön. Modrić várhatóan a 2020-2021-es idény végén távozik a fővárosi együttestől, így a fiatal játékos kezdőcsapatba vezető útja is könnyebbé válik, hiszen átveheti a stafétabotot horvát kollégájától.

A klub szeretné, ha Zidane számolna Ødegaarddal a következő idényben

A Real Madrid vezetősége azt várja Zidane-tól, hogy legyen bátor és bízzon a középpályás képességeiben, akit már jól ismer, hiszen dolgozott vele a Castillánál is. Ødegaard jövőjét az is befolyásolja, hogy milyen eredményekkel zárja a habfehér együttes a 2019/20-as idényt. Ha a bajnokság és a Bajnokok Ligája közül egyiket sem sikerül megnyernie a csapatnak, akkor minden bizonnyal csökken annak az esélye, hogy a klub vérfrissítésbe fogjon a kölcsönben lévő játékosok, mint például Ødegaard, Achraf Hakimi, Dani Ceballos, Sergio Reguilón vagy éppen Takefusa Kubo visszahozásával.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK