Friss videó a Bernabéu felújításáról

A Bernabéu felújítása remek ütemben folyik. A stadion külső részén végbemenő munkálatok a behúzható tetőhöz szükséges tornyok beépítésével folytatódtak. Most közelebbről is megnézhetjük, hogyan zajlanak a munkálatok a stadionon belül.

A rövid videó tartalmazza a gyepszőnyeg felének eltávolítását, illetve a Paseo de la Castellanaig tartó lelátók ülőhelyeinek és a tető egészének lebontását. A pálya területét, a stadionba ki-be közlekedő kamionok és markolók lepik el.

 

Az elhíresült kék üléseket szélesebb és kényelmesebb ülések váltják majd, így nagyobb komfortot biztosítva a szurkolóknak. A pálya mindkét oldaláról és az első sorból teljesen eltűntek az ülések. Továbbá a klub elfogadta a mozgatható játéktér beépítését, ami lehetővé teszi majd a pálya meccsek közötti, illetve koncertek, kongresszusok vagy akár kiállítások előtti cseréjét. Ez lehetővé teszi, hogy a klubnak labdarúgástól független bevételei is lehessenek. Nem ez lesz az első cserélhető pályával felszerelt stadion, hiszen többek között a Schalke otthonában, a Veltins Arénában is ezt a megoldást alkalmazzák. Épp itt töltött el Raúl 2010 és 2012 között két boldog és sikeres évet. 

Figyelemre méltó, hogy mennyi munka ment végbe mindösszesen pár hónap leforgása alatt, aminek köszönhetően a stadion felújítása bőven a gyorsabban halad a tervezetnél. Ha továbbra is ilyen jó ütemben halad a felújítás, akkor az új Bernabéu akár már 1 évvel a hivatalos határidőt megelőzve, 2022 elején kinyithatja kapuit. Ettől függetlenül a csapat szinte biztosan Valdebebasban fogja játszani a hazai mérkőzéseit, ezzel is további időt biztosítva az FCC, azaz a stadion rekonstruálását irányító vállalat számára. Az eredmény ígyis-úgyis egy valóban korszakalkotó stadion lesz.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK