2022, az őrségváltás éve

A keret hét, jelenleg kihagyhatatlan játékosának 2022. június 30-án lejár a szerződése: Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Isco, Bale és Karim Benzema

Az elmúlt években kizárólag Eden Hazardért adott ki a Real Madrid több mint 100 millió eurót, a gazdasági változás szele pedig egyre erősebben érződik a spanyol fővárosban. A keretben nagy változások várhatóak 2022-ben, amikor az első csapat sok veterán játékosának lejár a szerződése: Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Isco, Bale és Benzema. Ezek a játékosok mindannyian fontos tagjai voltak annak a Real Madridnak, amely több Bajnokok Ligája-trófeát is elhódított az elmúlt években. Ilyen még Modrić, James, Lucas és Sergio Ramos, az ő szerződésük egy évvel hamarabb, 2021-ben jár le. Habár nem valószínű, hogy az itt felsorolt összes játékos távozni fog a klubtól, de az egyértelmű, hogy generációváltás közeledik. 

Az új támadósor
Kylian Mbappé még mindig előkelő helyen szerepel Florentino Pérez kívánságlistáján, miközben a támadó PSG-vel kötött szerződése 2022-ig szól. Madridban úgy tervezik, hogy jövőre igazolják le a francia támadót, amikor már csak egy év lesz hátra a szerződéséből. A párizsi klub megpróbál majd hosszabbítani a 21 éves játékossal, de mindezt a Real Madrid figyelő tekintete előtt, akik nem fognak késlekedni az ajánlatukkal, amennyiben a felek nem képesek megegyezni egymással. 

A norvég Håland a félbeszakított 2019/20-as idény egyik legnépszerűbb témája, gólérzékenysége pedig semmit sem változott azt követően, hogy az RB Salzburg csapatából a Bundesligában szereplő Borussia Dortmundba szerződött. Egy szóbeli egyezség már megkötetett a játékos ügynöke, Mino Raiola és a Real Madrid között, habár a Dortmund mindent megtesz annak érdekében, hogy Hålandot 2022 júniusáig a Signal Iduna Parkban tartsa. Ha azonban már a 2022/23-as idényre tekintenek a Real Madrid szurkolói, akkor abban reménykednek, hogy Mbappé, Håland és Hazard is a habfehér mezt visel majd.

Benzema, Marcelo, Rodrygo

A középpályán játszó Fede Valverde nagyon jó teljesítményt nyújtott az aktuális idényben, és remek alternatívát nyújtott az egyre idősödő Luka Modrić helyett, az ő története pedig remek példája a klub fejlődési rendszerének. Isco szerződése is lejár 2022-ben, és az olyan játékosok, mint Ødegaard, Camavinga vagy Fabián Ruiz mind remek jelöltek a középpálya trónjára. Mellettük a sérüléséből visszatérő Marco Asensio is izgatottan várja, hogy elfoglaja a helyét a Santiago Bernabéu Stadion középpályáján. 

Az öregedő védelem
A 2022-ben lejáró szerződések nagy része védőkhöz tartozik. Valószínű, hogy a korára való tekintettel Marcelo távozni fog, helyébe pedig vitathatatlan örököse, Mendy lép majd. A jobboldalon is hasonló a helyzet, hiszen Dani Carvajal is 30. életévében jár majd 2022-ben, és neki is van örököse Achraf Hakimi személyében, akinek a rendkívül sikeres Dortmundban töltött ideje minden kétséget eloszlatott a tudásával kapcsolatban. 

Varane 29, Nacho pedig 32 éves lesz 2022-ben, az ő helyettesítésükre jelenleg a 22 éves Militão tűnik a legalkalmasabb jelöltnek. Sergio Ramos jelenlegi kontraktusa 2021-ig szól, a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalások pedig még nem kezdődtek el. Az RB Leipzigben játszó Dayot Upamecano az egyik olyan játékos, akit szóba hoztak a Real Madriddal, mint a 2022 utáni időszak egyik lehetséges képviselője.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK