HIHETETLEN! EZT ÜZENI ZIDANE A KORONAVÍRUS IDEJÉN A MAGYAROKNAK!!!!!

Ha most arra számítottál, hogy Zinédine Zidane lecsüccsent egy kamera elé azért, hogy személyesen üzenjen valamit a magyar társadalomnak, akkor van egy rossz hírünk… Mint ahogy Sergio Ramos sem jár alkalmanként falusi disznóvágásra hozzánk, illetve Cristiano Ronaldo sem utalja az alsónadrágjaiból származó bevételének egy részét a rászoruló magyar gyermekek étkeztetésének rendezése céljából, a francia sem fogalmazott meg biztató szavakat a magyaroknak. Az álságosan rebegtetett szempillaerdők sűrűjéből kikeveredve elmondható, hogy a tömegek semmi másra sem vágynak, csak a szaftosra, a frissre, a botrányra, az izgalomra. Éjjel, nappal, megállás nélkül.

Ha most dühös vagy, vagy csalódott, az éppen azért van, mert a fénysebességnél is gyorsabban kattintasz minden olyan írásra válogatás nélkül, ami a bevezetőben említett kategóriákat érinti, lefedi. Olykor már-már anderseni magasságokba sikerül eljutni egy szívmelengető kamuval, ami tíz perc múlva platós IFA-val szállítja a szívecskéket, és újabban az öleléseket. És miért? Mert erre mutatkozik igény. Többezer reakció, megosztások, kommentek hada, miközben teljesen hülyének van nézve az olvasó. Aztán olyan posztok ugyanezeken a helyeken, amit nulla forrásmegjelölés mellett szívtak át tőlünk egy az egyben. 

Közben a valódi hírek, nyilatkozatok, érdekességek, apróságok eltűnnek szem elől. Kit érdekelnek a hiteles forrásból lefordított cikkek, interjúk, hivatalos információk, mikor Karim Benzemát látták feltűnni az Etyeki Pikniken. Igaz, csak az unokatesóm látta, és nem is biztos, hogy ő volt, meg lőtt egy fotót, amin a haja látszott csak, de az olyan volt, mintha… De azért jó az, délután négyre tökéletes alapanyag. Meg amúgy is, Cristiano Ronaldo is lenyilatkozta, hogy Messi sokkal jobb nála, miközben betörőknek adományoz, mert akkora legenda. És most persze mindenki kikéri magának, hogy őt nem érdeklik ezek, igen, a trashműsorok is borzasztóak, züllesztik a társadalmat, szégyellje magát, aki nézi. Aztán következő héten jön Nielsen apó jelenteni, hogy a 18-49-es korosztálynál rekordot hozott az újabb külföldről átvett harmincezredik realityszutyok. Ja én nem láttam még egy percet se, de az a Peti nem szimpatikus. Nem néztem, csak a háttérben ment, aztán meghallottam. Hogyne.

Azért ne tévesszünk szerepet, szó sincs arról, hogy ne vágyna minden oldal az olvasottságra, figyelemre. Csak olybá tűnik, hogy ezt valódi és minőségi tartalommal nagyon nehéz elérni. Hiszen naponta nő ki a földből mindenféle lájkszívó gyom kereskedni a gagyival. Minden csapathoz vezet egy szív, mindenből van egy HUN vagy egy hungary. És itt most nem a mi munkánk áll szemben mindenkiével. Számos olyan minőségi blog, podcast, elemzés van Magyarországon is, akik még hozzánk képest is tizedannyi elérést tudnak generálni, mégis hosszú órákat töltenek azzal, hogy akár csak pár száz érdeklődő számára igényes tartalmat rakjanak össze. Inkább kattintsatok rájuk! Szűrjetek!

Persze lehet mondani, hogy nem is olyan vészes ez az egész, csak pár ilyen kamugyár van, meg amúgy sem kell ezekre rákattintani. Naná, csakhogy éppen ezekre kattintanak, ezek formálják a közbeszédet, így indulnak el a hoaxok, így korbácsolódik fel az emberekben napi szinten a mesterségesen kreált érzelem, ami mind-mind hatással van az életünkre, valós és komoly következményekkel járó helyzeteket szülve. Ha ez az irány erősödik, akkor a közösségi oldalakon is csak a hasonló cikkek fognak hasítani, ezek kerülnek a szemünk elé, elnémítva a megbízható és informatív írásokat, videókat, beszélgetéseket. 

Beszélhetnénk még a témáról bővebben is, de ideje átadni a helyet még százhúsz „Ronaldo magyaroknak adományozott” cikknek, randomgenerátorral készült idézeteknek, meg valaki állítólag épp Rodrygóval koktélozott a bulinegyedben, szóval pá.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK