VIDEÓ – Így vette kezdetét a történelmi triplázás

Napra pontosan négy évvel ezelőtt, egy drámai tizenegyespárbaj után hódította el a csapat a klub 11. BL-trófeáját. Idézzük most fel a milánói estét.

Ismét az Atlético az ellenfél
2016. május 28-án a San Siróban megismétlődött a 2014-es Bajnokok Ligája döntője. A madridisták legnagyobb örömére nemcsak az ellenfél, de az eredmény is ugyanaz lett: a Real Madrid ismét legyőzte az Atlético Madrid csapatát és elhódította a Tizenegyediket. A mérkőzés rendes játékideje 1-1-es döntetlennel ért véget véget: Ramos korai góljára Carrasco válaszolt a találkozó hajrájában. Mivel a kétszer 15 perces hosszabbításban egyik csapatnak sem sikerült betalálnia, következhettek a büntetők. Egészen a negyedik körig hibálanul álltak a csapatok, Lucas Vazquez, Marcelo, Bale és Ramos sem hibázott, amikor is jött Juanfran és kihagyta a büntetőjét. A mindent eldöntő ötödik tizenegyest Cristiano Ronaldo rúgta be.

Totális dominancia
Ezzel a győzelemmel indult el a történelmi triplázás korszaka. A 2015/16-os BL-szezonban a Real Madrid szerezte meg a legtöbb győzelmet és kapta a legkevesebb gólt. A csoportkörben a PSG, a Shakhtar és a Malmö ellen jutottak tovább, majd a kieséses szakaszban következett a Roma, a Wolfsburg elleni drámai fordítás, majd az elődöntőben a Manchester City. A szezon gólkirálya Cristiano Ronaldo lett 16 találattal.

Meccsriport:
Real Madrid: Navas, Carvajal (Danilo, 52’), Ramos, Pepe, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos (Isco, 72’), Bale, Cristiano Ronaldo és Benzema (Lucas Vázquez, 77’)
Atlético: Oblak, Juanfran, Savic, Godín, Filipe Luis (Lucas Hernández, 109’), Saúl, Gabi, Augusto (Carrasco, 46’), Koke (Thomas, 116’), Griezmann és Fernando Torres

Gólok:
1-0 (15. perc): Ramos
1-1 (79. perc): Carrasco

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK